Yurtta Kış

Yurtta Kış
Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde kar nedeniyle evlerin üzerine devrilen elektrik direkleri hasara neden oldu, bazı köy yolları ulaşıma kapandı

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle, köylerdeki bazı evlerin üzerine elektrik direklerinin devrilmesi hasara yol açtı.

Sahile yakın kesimlerde karla karışık yağmur şeklinde etkili olan yağışın ardından çok sayıda elektrik direği devrildi. Direklerin üzerine devrildiği 3 evde hasar oluştu.

Aşağıçaylı köyünde ikamet eden Cemil Salepçioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabaha karşı evinin üzerine elektrik direği devrildiğini ve evde maddi hasar meydana geldiğini söyledi.

Köylerinde dün geceden bu yana elektrik bulunmadığını belirten Salepçioğlu, şöyle konuştu:

"Gece uyurken büyük bir gürültü duyduk. Evimizin yanındaki trafo diğer çatıyı delip içeri girdi. Neyse ki elektrikler kesikti. Çok şükür canımıza bir şey olmadı. Çatımızda ve güneş enerjisinde hasar meydana geldi."

İkizler Köyü muhtarı Sadık Altun da kar yağışının ardından direklerin yıkıldığını ve 2 evin üzerine direk devrildiğini söyledi.

Sulu karın kablolara yapışıp kaldığını aktaran Salepçioğlu, "Karın ağırlığıyla direkler devrildi. Sadece benim köyümde 7-8 tane direk yıkıldı" diye konuştu.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.