Yurtta kış

Yurtta kış
Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Gümüşhane'de 117, Bayburt'ta ise 5 köyle ulaşım sağlanamıyor

GÜMÜŞHANE (AA) - Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerindeki yoğun kar yağışı nedeniyle Gümüşhane'de 117, Bayburt'ta ise 5 köy yolu ulaşıma kapandı.

Alınan bilgiye göre, Gümüşhane'de kar yağışı sebebiyle merkez ilçede 10, Kelkit'te 30, Şiran'da 15, Kürtün'de 25 ve Torul'da 37 olmak üzere toplam 117 köyle ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresine bağlı ekipler, 20 iş makinesiyle karla mücadele çalışmalarına başladı. Özellikle taşımalı eğitim yapılan köyler, diyaliz hastaları ve acil durum meydana gelen köylere öncelik veren ekipler, 112 Acil Servis ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

- Bayburt

Bayburt'ta ise kar yağışı sonrası 5 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi Yol Şube Müdürü Halil İbrahim Kadakal, yaptığı açıklamada, kentte kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerdeki köylere ulaşımın zorlukla gerçekleştiğini ve 5 köy yolunun da ulaşıma kapandığını söyledi.

Meteoroloji yetkilileri ise yağışların gün boyu devam edeceği ve en düşük sıcaklığın sıfırın altında 5, en yüksek sıcaklığın 4 ve hissedilen sıcaklığın ise 1 derece olarak ölçüldüğünü kaydetti.

Kar yağışının yerini yarın yağmura bırakması da bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.