Yurtta kış

Yurtta kış
Manisa'nın Selendi ilçesinde yoğun ar yağışı nedeniyle, taşımalı sistemle kent merkezine gelen öğrenciler için eğitime bir gün ara verildi- Demirci, Gördes, Salihli ve Turgutlu ilçelerinin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

MANİSA (AA) - Manisa'nın özellikle Demirci, Gördes, Salihli ve Turgutlu ilçelerinin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Selendi ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle, taşımalı sistemle kent merkezine gelen öğrenciler için eğitime bir gün ara verildi.

Selendi ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla taşımalı eğitim sistemi ile mahallelerden kent merkezindeki ilk ve orta dereceli okullara eğitime gelen bin 275 öğrenci için eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Yapılan açıklamada, kar yağışının devam etmesi halinde alınacak diğer tedbirlerin yarın değerlendirileceği belirtildi.

Salihli ilçesinde de başlayan yağmur, yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışının ilçenin yüksek kesimlerinde bulunan Şirinköy, Bahçecik, Poyraz, Allahdiyen, Çamurhamamı, Kemer, Kale ve Gökeyüp Mahalleleri’nde etkili olduğu bildirildi.

Kar yağışı nedeniyle Salihli Belediyesi Kırsal Hizmet Hizmetler Müdürlüğünce, yolların kapanma ihtimaline karşı hazırlıklara başladı.

Turgutlu ilçesinin yüksek kesimlerinde bulunan özellikle Osmancık, Dalbahçe, Yukarıbozkır, Yayla mahallelerinde kar yağışı etkili oldu. Kar kalınlığını bazı noktalarda kar yağışı 5 santimetreye kadar ulaşırken, yetkililer, sürücüleri kar lastiği ve zinciri olmadan yüksek kesimlerde bulunan mahallelere seyahat etmemeleri konusunda uyardı.

Demirci ilçesinde öğle saatlerinde başlayan kar yağışı ilçenin yüksek kesimlerinde etkili olurken, ilçe merkezini de beyaza bürüdü.

İlçenin 1470 rakımlı Akçakertik mevkisi Demirci - Simav karayolunda kar nedeniyle sürücüler, lastiklerine zincir takarak yollarına devam ettiler. Demirci ve Simav Karayolları ekipleri de kar temizleme ve buzlanmaya karşı yolda tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Demirci Belediyesi Fen İşleri ekipleri, ilçe merkezinde kar yağışı sebebiyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı ekiplerini hazır halde bekletiyor.

Öte yandan kar yağışı başlaması ardından Manisa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada karla mücadele ekiplerinin teyakkuz halinde olduğu belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi Yol Şube Müdürü Fevzi Demir, AA muhabirine, kar yağışının yoğun olduğu Demirci, Selendi, Gördes, Kırkağaç ve Soma ilçelerinde, 50 kişiden oluşan 9 ekibin, 13 greyder ve 6 kar küreme ve tuzlama aracıyla hazır bekletildiğini söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.