Yurtta kış

Yurtta kış
Çorum'da etkili kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan Çorum-Samsun karayolu, ekiplerin çalışmasının ardından yeniden trafiğe açıldı

ÇORUM (AA) - Çorum'da etkili kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan Çorum-Samsun karayolu, ekiplerin çalışmasının ardından yeniden trafiğe açıldı.

Kar yağışı, Çorum'da yaşamı olumsuz etkiliyor. Etkili yağış nedeniyle Çorum-Samsun karayolunun 7. kilometresindeki Hasan Zahir ile 10. kilometresindeki Kaymakçı mevkilerinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

Bölgede etkili kar yağışının yanı sıra ağır vasıtaların kayması ve bazı araçların yoldan çıkması nedeniyle karayolu çift yönlü ulaşıma kapandı. Bölgeye çağrılan Karayolları ekipleri, iş makineleri ile yolun açılması için yoğun çaba sarfederken, İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi ekipleri de yolda kalan araçların kurtarılmasına yardımcı oldu.

Yolun açılmasını bekleyen tır şoförü Mehmet Cankat, yaklaşık 30 dakikadır yolun açılmasını beklediğini belirterek, "Samsun'a malzeme götürüyorum. Buraya gelene kadar yolda fazla sıkıntı yoktu ancak burada yol kapandı. Yarım saattir bekliyoruz. Karayolları ekipleri çalışma yapıyor." dedi.

Kamyonet sürücüsü Kazım İbik de yol üzerindeki bir köye gitmeye çalıştığını, ekiplerin yolu açmasını beklediğini anlattı.

Ekiplerin yaklaşık 30 dakika süren çalışmasının ardından karayolu yeniden ulaşıma açıldı. Bu sırada yolda uzun araç kuyruğu oluştu. Bazı sürücülerin araçlarına zincir taktığı gözlenirken bazı sürücülerin de araçlarında inerek çalışmaları izledikleri görüldü.

Yolun ulaşıma açılmasının ardından trafik, bir süre kontrollü olarak sağlandı. Ağır vasıtaların rampaları çıkarken kayması nedeniyle trafikte zaman zaman aksama yaşanıyor.

Bölgede akşam saatlerinde buzlanma olmaması için Karayolları ekipleri tarafından yoğun çalışma yürütülüyor.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.