Yüz Yüze Eğitime Geçilmesi Önemli

Yüz Yüze Eğitime Geçilmesi Önemli
Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata, yüz yüze eğitimin kapsamının genişletilmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata, yüz yüze eğitimin kapsamının genişletilmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Uzaktan eğitimin yüz yüze eğitimin yerini tutmadığına vurgu yapan Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata, maske, mesafe ve hijyen kuralının sağlanması, sınıfların seyreltilmesi, her gün yerine haftanın belli günleri okula gidilmesi, okulda kalma süresinin kısaltılması ve yüz yüze eğitime paralel olarak uzaktan eğitimin de yürütülmesi koşuluyla yüz yüze eğitime geçilmesinin önemli bir adım olduğunu söyledi.

TALEPLERİNBİ SIRALADI

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yüz yüze eğitimin genişletilmesine günler kala taleplerini de yenileyen Ata şunları söyledi:  “Milli Eğitim Bakanlığı vaat ettiği 500 bin tableti hızla ihtiyaç sahiplerine ulaştırmalıdır. İhtiyaç sahiplerinin sağlıklı bir şekilde tespit edilmesi, bu noktada haksızlığa yol açacak uygulamalardan kaçınılması çok önemlidir. Tabletler her aileden ihtiyaç sahibi bir öğrenciye değil, o ailede okul çağında kaç çocuk varsa, o çocukların hepsine ayrı ayrı dağıtılmalıdır. Zira aynı aileye mensup farklı kademelerdeki öğrencilerin ders saatlerinin çakışması durumunda çocuklar mağduriyet yaşayabilir. Türk Eğitim-Sen olarak bu noktada talebimiz köy okullarının açılmasının hızlandırılmasıdır.   Köy okullarının açılması ile birlikte öğretmen ihtiyacımız daha da artacaktır. Zira hali hazırda bile 100 bini aşkın norm kadro açığı bulunmaktadır. Okullarımızda öğretmen açığı nedeniyle 81 bin civarında ücretli öğretmen çalıştırılmaktadır. Dolayısıyla köy okullarının açılması ile birlikte zaten mevcut olan öğretmen açığı daha da artacaktır. Bu noktada talebimiz; bu süreçte ivedi bir şekilde 60 bin öğretmen ataması daha yapılmasıdır. Aksi taktirde hangi öğretmenlerle köy okullarını açacak, çocuklarımıza eğitim vereceksiniz? Velilere de önemli bir uyarıda bulunmak istiyoruz: Öğretmenlerimiz, idarecilerimiz okullarımızda her türlü önlemi alırken, sizler de onlara yardımcı olun.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.