YYÜ başarılı kalp ameliyatlarının merkezi oldu

YYÜ başarılı kalp ameliyatlarının merkezi oldu
YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezi, bölgede sıkça karşılaşılan kalp romatizmasına bağlı sağlık problemlerini, başarılı ameliyatlarla çözerek hastaları sağlığına kavuşturuyor- YYÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuncer: - "Bölgemizde özellikle romatizmal kalp h

VAN (AA) - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezi, bölgede sıkça karşılaşılan kalp romatizmasına bağlı sağlık sorunlarını başarılı ameliyatlarla ortadan kaldırıyor.

YYÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tuncer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede kalp romatizmasının yaygın olduğunu söyledi.

Kalp romatizmasının yürürken nefes darlığı, göğüs ağrısı gibi belirtilerle ortaya çıktığını ifade eden Tuncer, "Bölgemizde özellikle romatizmal kalp hastalığı çok görülmektedir. Kalp romatizması özellikle 20 ile 40 yaşlarında görülen bir hastalık. Yaptığımız kapalı kalp ameliyatlarıyla vatandaşlar ertesi gün taburcu oluyor ve tedavi için başka illere gitmek zorunda kalmıyor. Hastanemiz, aynı zamanda Hakkari, Muş, Ağrı gibi bölgedeki diğer illere de hitap ediyor" diye konuştu.

- "Kalp kapaklarındaki darlık, az gelişmiş bölge hastalığı"

Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakkı Şimşek de kapalı kalp ameliyatının uzman bir ekiple Van'da daha seri yapılmaya başlandığını belirtti.

Hastaların artık başka illere sevk edilmeden, en sağlıklı şekilde Van'da tedavi olduğunu belirten Şimşek, "Halk arasında kalp romatizması olarak bilinen eklem romatizması, az gelişmiş bölgelerde sıklıkla görülüyor. Van'da da sıkça rastlıyoruz. Bu hastalık hijyen eksikliğinden kaynaklanmakta. Böylece kalp kapakçıkları etkilendiği için kalpte delik oluşmakta. Bu da ya açık ya da kapalı yöntemle tedavi ediliyor. Kalbi delik 6 hastamız ile kalp kapaklarında darlık olan 4 hastamızı dün kapalı kalp ameliyatıyla tedavi ettik. Hastalarımızın 9'u kadın biri de erkek. Bu hastalarımızı dün ameliyat ettik bugün de taburcu ediyoruz. Bu hastalarımız açık kalp ameliyatından kurtuldular ve durumları çok iyi" ifadelerini kullandı.

- "Ameliyat beklediğimden kolay geçti"

Kalp kapağında daralma olduğu için kapalı kalp ameliyatı olan hastalardan Harbiye Ökmen, nefes darlığı şikayetiyle 6 ay önce doktora başvurduğunu ve kalp kapağında daralma olduğunu öğrendiğini ifade etti.

Ökmen, "40 yaşındayım. 4 çocuğum var. Hastalığımı 6 ay önce öğrendim. Dün ameliyat oldum bugün de taburcu oluyorum. Önce açık kalp ameliyatı olacağım söylendi. Çok şükür böyle bir yöntemle sorunum çözüldü. Böyle kolay bir ameliyat olacağımı beklemiyordum. Doktorlarımızdan Allah razı olsun" diye konuştu.

Hastalardan 21 yaşındaki Ayşe Uğraş da kalbinde delik olduğu için kapalı kalp ameliyatıyla tedavi olduğunu belirterek, açık kalp ameliyatı olmaktan çok korktuğunu ve böyle bir yöntemle tedavi olduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Muş’tan gelen 10 çocuk annesi Gülcan Varkan ise kalbi delik olduğu için aynı yöntemle tedavi olduğunu ve kendini çok iyi hissettiğini belirtti.

Hastalardan Davut Coşar da "24 yaşındayım. Üç ay önce hastalığımı öğrendim. Açık kalp ameliyatı olacağımı düşündüğüm için çok korkmuştum. Daha sonra bu yöntemi duyunca çok sevindim. Kısa sürede tedavi oldum ve taburcu oluyorum" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.