Tutkunlarını bekliyor-Klasik severler bu sergide buluştu

Tutkunlarını bekliyor-Klasik severler bu sergide buluştu
Meram Belediyesi ve Klasik Otomobilciler Derneği iş birliği ile düzenlenen ‘Klasik Otomobil Sergisi 80 Binde Devr-i Alem Parkı otoparkında açıldı.

Meram Belediyesi, klasik otomobil severleri bir kez daha bir araya getirdi. İlki geçtiğimiz yıl Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen ve büyük beğeni toplayan sergi bu yıl da 80 Binde Devr-i Alem Pakı otoparkında klasik otomobil tutkunlarıyla buluştu. Serginin açılışına; Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, AK Parti Meram Kadın Kolları Başkanı Serpil Yurdaışık, Konya Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Muammer Deveci ve dernek yöneticileri ile klasik otomobil sever vatandaşlar katıldı. Konya Klasik Otomobilciler Derneği iş birliği ile gerçekleştirilen sergi bugün 17.00’da kapılarını ziyaretçilerine açtı. 90 aracın sergilendiği sergide; klasik traktörler ve antika motosikletler de yer aldı. Klasik otomobil tutkunlarını bekleyen ‘Klasik Otomobil Sergisi’ 1 Ekim’e kadar 80 Binde Devr-i Alem Parkı otoparkında ziyaret edilebilecek. Sergi alanına toplu ulaşım araçlarıyla gelenler için de gün boyu Meram Otobüs Son Durak’tan servis hizmeti sağlayacak Meram Belediyesi, alanda çocuklar için de çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

3.jpg

Bu sergi ile otomobillerin sadece birer taşıt olmadığını, aynı zamanda birer sanat eseri, mühendislik harikası hatta tarihi vesikalar olarak gören sevgili klasik otomobil tutkunlarını selamlayan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Aslında, birer otomobil tutkunu olarak sizler az sonra söyleyeceklerimi hepiniz zaten biliyor ve hissediyorsunuz. Söyleyeceklerim, bu otomobillerin bana hissettirdikleridir” dedi.

4.jpg

“BÜYÜLÜ DÜNYANIN, TUTKUNUN, YAŞAM TARZININ VE HATTA BİR KİMLİĞİN İFADESİDİR”

Klasik otomobillerin teknolojik araçtan ibaret olmadığını anımsatan Başkan Kavuş, “Klasik otomobiller, sadece 30-40-50-60 yıl önce üretilen teknolojik araçlar değil, kendilerine özgü tasarımları, estetik çekicilikleri ve döneminin teknolojisinin müthiş birer örneğidirler. Bu büyülü dünya, bir tutkunun, bir yaşam tarzının ve hatta bir kimliğin ifadesidir” görüşlerine yer verdi.

5.jpg

ZAMAN MAKİNESİNE BİNİP DE GEÇMİŞE DOĞRU BİR YOLCULUĞA ÇIKARMAK İÇİN VARLAR”

Her bir aracın birer hikayesi olduğuna dikkat çeken Başkan Kavuş, “Klasik otomobillerin büyüsü sadece dış görünüşleriyle de sınırlı değil tabi ki. Her birinin ayrı bir hikayesi var her biri ayrı bir dönemi ve hatta bir kültürü temsil ediyorlar. Klasik otomobiller, bizi bir yerden başka bir yere götürmek için değil de sanki bir zaman makinesine binip de geçmişe doğru bir yolculuğa çıkarmak için varlar gibi” diye konuştu.

8.jpg

TEMİZLİK İÇİN YAPILAN HER ŞEY SANATIN BİR PARÇASINI OLUŞTURUYOR

Araçlara bakım yapmanın sanat olduğunu ifade eden Başkan Kavuş, “Bu araçların temizliğinden bakımına kadar yapılan her şey de sanki bir sanatın parçasıdır. Bu nedenle sizleri de ben birer sanatçı gibi gördüğümü ifade etmek istiyorum. Her bir vida, her bir kaplama ve her bir dikiş, özenle seçilir ve özenle uygulanır. Sonuçta ortaya çıkan eserlerinizle gurur duyduğunuzu da biliyorum. Sizlerin bu koleksiyonları, otomotiv endüstrisinin tarihini anlama ve geçmişin otomobil harikalarını gelecek nesillere aktarma fırsatı da sunuyor. Değerli bir mirası geleceğe taşıyorsunuz” şeklinde konuştu.

6.jpg

“BİR TUTKUYU BİRLİKTE YAŞAMAK, ANLAMI TAŞIYOR”

Bu yıl ikincisi düzenlenen serginin önemine değinen Başkan Kavuş, “Meram Belediyesi tarafından bugün ikincisini yaptığımız bu sergi, bizim için de ‘Bir tutkuyu birlikte yaşamak’ anlamı taşıyor. Bu etkinlik sayesinde sizler eserlerinizi sergileme fırsatı yakalarken bizler de maziye nostaljik bir yolculuk yapıyor, geçmişi anımsıyoruz. Sayenizde unutulmaz bir deneyim yaşıyor ve geçmişi geleceğe taşıyoruz” ifadelerini kullandı. Sergi alanında yaklaşık 90 aracın sergilediğini belirten Başkan Kavuş, sergi alanının 1 Ekim’e kadar ücretsiz ziyaret edilebildiğini kaydetti. Başkan Kavuş, bu güzel günü yaşattıkları için Klasik Otomobil Derneği’ne teşekkür etti. •Pakize Şengül

2-001.jpg

7.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.