‘ZAMANIN EŞİĞİNDE’ TÜRK EDEBİYATI DERGİSİNDE

‘ZAMANIN EŞİĞİNDE’ TÜRK EDEBİYATI DERGİSİNDE
Konyalı yazar ve edebiyat öğretmeni Mustafa Atikebaş’ın ilk ayında ikinci baskısını yapan deneme kitabı ‘Zamanın Eşiğinde’ Türk edebiyatı dergisi mayıs sayısına konuk oldu

Konyalı yazar  ve edebiyat öğretmeni Mustafa Atikebaş’ın Bilge Kültür Sanat’tan çıkan ve ilk ayında ikinci baskısını yapan deneme kitabı ‘Zamanın Eşiğinde’ hakkında Yusuf Alpaslan Özdemir’in kaleme aldığı bir değerlendirme yazısı köklü edebiyat dergilerimizden Türk Edebiyatı’nın Mayıs 2020 tarihli 559.sayısında yayımlandı. ‘Kaybettiğimiz Zamanın Eşiğinde’ başlıklı yazısında Özdemir; ‘Kitabın belki de en önemli özelliği Türkçe, başka bir ifadeyle dil bilinci konusundaki hassasiyeti. Atikebaş, “Türkçenin selikasına sadakatten ayrılmamaya özen gösterdim.” diyor. Günümüzde pek çok yazarın kullanmaktan imtina ettiği kelimeleri ısrarla kullanmaya devam ediyor yazar. Yaşayan Türkçeye inandığını ve dile yönelik tasfiye hareketlerinin yol açtığı tahribatı da yeniden hatırlatıyor bize. Yazarın dil konusundaki şu tespitiyle bitirelim: “Türkçenin kaderi Türkiye’nin kaderiyle birdir.” diyor.

Türk Edebiyatı dergisinin son sayısında Fatma Karabıyık Barbarosoğlu ile yapılmış bir söyleşi yanında pek çok önemli makale ve edebiyatın çeşitli türlerinde metinler de bulunuyor. Barbarosoğlu ile gerçekleştirilen röportajda ağırlıklı olarak roman türü ve yazarın ‘Hakikat İncinmesin’ adlı son kitabı ele alınıyor. Metin Özarslan ise Türk şiirinin gelenekten kopmadan nasıl modern hale getirilebileceğinin somut örneklerini sunan Yetik Ozan’ın bilinmeyen bir şiirini yayınlıyor. Ali Fuat Arıcı makalesinde Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi hakkında bilgiler veriyor. Nobel ödüllü parazit filminin eleştirisini Aşkın Yıldız kaleme almış dergide. Ayşe Göktürk Tunceroğlu uzun gezi yazısında okuyucuları Buhara gezisine çıkarıyor. Önemli kültürel eserlerin yer aldığı bu kadim şehrin güzelliklerini yansıtan fotoğraflar da eşlik ediyor yazıya.

Türk cumhuriyetlerinin edebiyatlarına en fazla yer veren yayın organı olarak da dikkat çeken Türk Edebiyatı dergisinin genel yayın yönetmenliğini Bahtiyar Arslan yapıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.