Bu püf noktaları lezzetini çoşturuyor! Evde barista gibi kahve yapmak için...
Yayınlanma:
13 Aralık 2023 Çarşamba 12:00
Kahve fiyatlarının artması, kahve tutkunlarını üzdü. Ancak, evde kahve yapmanın birkaç püf noktasını biliyorsanız, hem lezzetli hem de ekonomik kahve yapabilirsiniz.
1 9
Dünyanın en popüler içeceklerinden biri. Ciddi bir kahve sever için güzel bir kahve içmenin kıymeti ve keyfi paha biçilmez. İş yerinde, öğle aralarında, arkadaşlarla yapılan keyifli akşam muhabbetlerinde ve daha nice vakitlerde bir fincan güzel demlenmiş kahve eşlikçimizdir.
2 9
Ülkemizdeki kahve zincirleri bir bir zam yapma gereksinimini duydular ve kahve severlerin canı bir hayli bozuldu. Ama her şeyin bir devası var. Başta kendimize uzun süre sıcak ya da soğuk tutan kaliteli bir termos almamız gerekiyor. Sonra kendi evlerimizin baristası oluyoruz!
3 9
Termos masrafı ilk başta çok görünse de uzun vadede sizi yüzlerce liralık masraftan kurtaracak. Vereceğimiz tavsiyeler sebebiyle evinizde muhteşem kahveler tadabileceksiniz!
4 9
MOKA POT İLE KAHVE DEMLEMENİN YOLLARI Öncelikle kahve demlemenin en eski yollarından biri olan moka pot ile başlayalım, moka pot ile ilgili bilmeniz gerekenler önemli durumlar şöyle; Pot içine koyduğunuz suyu vana çıkıntısına kadar suyu dökün ve asla o kısmın üstüne çıkmayın. Moka potunuzu deterjanla temizlemeyin, kullanmadığınızda sirkeli bir süngerle temizleyip durulayıp açık ve kuru şekilde sağlıklı muhafaza edin. Pot içine koyduğunuz su sıcak olsun. Yoksa su ısınırken kahve ekşir ve kötü bir tat alır. Su kaynayıp yükselmeye başladığı vakit ocağın altını kapatın ve kendi kendine 5 dakika boyunca demlenmeye bırakıp bardağa öyle doldurun. Moka pot ile yaptığınız espressoyu latte, filtre kahve, americano ve benzeri kahveler yapmak için değerlendirebilirsiniz.
5 9
SIR BURADA SAKLIYMIŞ Espressoyu elde ettik fakat hala tam manasıyla aynı lezzeti tutturamadık derseniz tüm zincir kahvecilerde yapılan bir sırrı sunalım! Bardağı mutlaka sıcak tutmalısınız.
Bunun için kaynar suyu bardağa dökün ve ve 1 dakika kadar durun. Su 60 derece dolayına kadar inecek. Suyu döküp kahveyi bardağa koyun. Kahve aniden soğuk bardakla bir araya gelmeyecek ve tadı bozulmayacak, hatta daha da hoş bir hale gelecek.
6 9
MİNAREL ORANINA DİKKAT EDİN Suyun mineral oranı olabildi kadar düşük olmalı yoksa kahvenin tadı bu minerallerden etkilenerek farklı bir hal alır. Fakat su beklemiş veya bir köşede günlerce durmuş olmamalı. Kahve demlediğiniz suyu seçerken bunlara itina göstermelisiniz.
7 9
KAHVE MİKTARINI ABARTMIYORUZ! Kahveyi ister french press içerisinde ister makinede ister moka potta yapın su oranına göre kahve atmalısınız. Ortalama olarak 125 ml suya 7 gram kahve katılır.
8 9
Makineniz kirlenmiş olabilir. Makineyi güzelce içini ve dışını temizleyin. Daha sonra hazneyi sıcak su ile bekletip ısıtın ki kahve soğuk hazneye girmesin. Makine içinde kullandığınız filtre kağıdını koymadan önce iyice yıkayıp kurutun, kağıt tadı kahveye kesinlikle geçmesin.
9 9
Kahveyi demledikten sonra 4 dakika kadar bekleyip öyle bardaklara doldurun. Ardından bardaklara dökerken bardaktan 10 cm yüksekten ip gibi akıtın. Havayla temas eden kahve daha da lezzetli bir tat olacaktır.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.