Zeki Oğuz'dan slayt gösterisi

Zeki Oğuz'dan slayt gösterisi
Konya Büyükşehir Belediyesi Koyunoğlu Şehir Müzesi ile Konya Fikir, Sanat, Kültür Adamları Derneği’nin “Konya Kültürü” konulu seri konferansları devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Koyunoğlu Şehir Müzesi ile Konya Fikir, Sanat, Kültür Adamları Derneği’nin “Konya Kültürü” konulu seri konferansları devam ediyor. Koyunoğlu Müzesi bünyesinde bulunan “Koyunoğlu Tarihî Konya Evi” konferans salonunda, yazar-gezgin Zeki Oğuz, uzun yıllarda oluşturduğu “Konya Fotoğrafları Koleksiyonu”ndan bir bölümü slaytlar halinde sundu.

 

“Al Gözüm Seyreyle Konya” adlı sunumda Zeki Oğuz; “Kendimi bildim bileli Konya’ya sevdalıyım. Konya’yı; köyünü, kasabasını, dağını, taşını adım adım geziyorum; yazıya, fotoğraf geçiriyorum. Konya’nın kadim maddi zenginliklerinin yazılarak, resmi çekilerek kalıcı hale getirilmesi çok önemli. Binlerce fotoğraftan burada size bir demet sunuyorum. ‘Aşkım Konya’ya karşı, onun hakkında sürekli yazmayı, onun suretlerini karta geçirmeyi bir yükümlülük sayıyorum” dedi.

Konya Fikir, Sanat, Kültür Adamları Derneği Başkanı Seyit Küçükbezirci, sunum konuşmasında, Zeki Oğuz’un yazarlığı yanında nadir bir Konya gezgini olduğunu belirtti. Küçükbezirci; “Zeki Oğuz’un Konya üstüne, geze geze, topladığı görüntüler-fotoğraflar bugün; hele gelecek elli-yüz yılda tam bir belgesel olacak” dedi.

Zeki Oğuz’a günün anısına, Koyunoğlu Müze Müdürü Hasan Yaşar tarafından kitaplar armağan edildi. Koyunoğlu Müzesi’nde “İkindi Sohbetleri” her cumartesi saat 16’da sunuluyor; isteyenler izleyici olarak katılabiliyor.       

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum