Konyalı Milli Sporcular Zeliha Ağrıs ve Ali Can Özcan Avrupa Şampiyonu

Konyalı Milli Sporcular Zeliha Ağrıs ve Ali Can Özcan Avrupa Şampiyonu
Konyalı Milli Taekwondocular Zeliha Ağrıs ve Ali Can Özcan, Avrupa Taekwondo Şampiyonasında altın madalya kazandı

İngiltere’nin Manchester şehrinde düzenlenen Avrupa Taekwondo ve Para Taekwondo Şampiyonası’nın ilk gününde milli sporcuları 6 sıkletin tamamında finale yükselirken, 5’i altın 7 madalya kazandı.

Şampiyonanın ilk gününde taekwondoda 4, para taekwondoda ise 2 sıklette müsabakalar yapılırken 8 sporcu madalya mücadelesi verdi. Bunlar arasında Konyalı milli sporcular Zeliha Ağrıs ve Ali Can Özcan da yer aldı.

ZELİHA AĞRIS'IN AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU SEVİNCİ

53 kiloda tatemiye çıkan Zeliha Ağrıs, ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra 2. turda Avusturya’dan Lea Hoglinger’i 15-8 çeyrek finalde Macaristan’dan Luca Patakfalvy’i altın vuruşla, yarı finalde Almanya adına mücadele eden Ela Aydın’ı 4-3 yenerek adını finale yazdırdı. Zeliha Ağrıs, finalde İspanya’dan Alma Maria Perez Parrado'yu 8-6 yenerek altın madalya kazandı.

Zeliha Ağrıs, müsabaka sonrası sevincini Konyalı, Taekwondo Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin'le paylaştı. Ağrıs hocası Ali Şahin'le birlikte tateminin etrafında Türk bayrağıyla tur attı.

h190522-9.jpg

agris-sahin-001.jpg

ALİ CAN ÖZCAN AVRUPA ŞAMPİYONU

Para taekwondoda ise Selçuklu Belediyespor Kulübü sporcusu Ali Can Özcan altın madalyanın sahibi oldu. Erkekler K44 58 kiloda tatemiye çıkan Ali Can Özcan, finalde Fransız rakibini mağlup ederek Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.
ftjchpbacaafihl.jpg

ftjbeaoxwae5liq.jpg

KONYA'DA HAZIRLANDI

İngiltere’nin Manchester şehrinde düzenlenen Avrupa Taekwondo ve Para Taekwondo Şampiyonası’na fırtına gibi giren milliler Konya'da kamp yaptı.

Kadın Taekwondo Milli Takımı ile Para Taekwondo Milli Takımı şampiyonaya Konya’da Bayır Otel'de yapılan kampla, Erkek Milli Takımı ise şampiyonaya İzmir'de hazırlandı.

KONYA LOKOMOTİF OLMAYI SÜRDÜRÜYOR

Konyalı Taekwondo Federasyonu Başkanı ve Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Şahin ve Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin kardeşler yönetiminde başarılı sonuçlar almaya devam eden Taekwondo Milli Takımında her dönem başarılarıyla öne çıkan Konyalı sporcular, adından söz ettirmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.