Zelzele için mobil tatbikat

Zelzele için mobil tatbikat
Zelzele durumunda kullanıcılara 30 saniyelik bir vakit kazandıracak mobil tatbikat , kısa bir zaman akabinde bedava olarak kullanıma girecek.

Zelzele mobil uygulaması akıllı cihazlar sayesinde uygulanabilecek. ABD hükümeti ile işbiriliği yapan Early Warning labs isimli kuruluşun geliştirdiği erken ikaz sistemi, kullanıcılarına deprem olmadan evvel haber verecek.

Zelzele uyarısını kullanıcılarının akıllı cihazlarına gönderecek olan sistem, kullanıcılara 30 saniyelik bir zaman kazandırması beklenmekte .

30 saniye kısa bir vakit dilimi gibi görülebilir fakat uzmanlar, bu sürenin ölümcül depremlerde çok fazla sayıda kişinin yaşamını kurtaracağına umut ediliyor .

Yapılan açıklamaya göre, akıllı cihazlara deprem ikazı gönderecek olan sistem, kullanıcılar tarafından bedava olarak telefonlarına ve tabletlerine yüklenebilecek. Henüz kullanıma girmeyen erken ikaz sisteminin bilhassa ABD’nin Kaliorniya eyaletinde ve ülkenin garp yakasındaki kenar bölgelerinde kullanılması beklenmekte .

ntv

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.