Zerdeçal nedir? Faydaları neler? Zararlı mı?

Zerdeçal nedir? Faydaları neler? Zararlı mı?
Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için tüketebileceğiniz zerdeçalın faydaları neler?

Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için tüketebileceğiniz zerdeçalın faydaları neler?

ZERDEÇAL NEDİR? 

Zerdeçal, zencefilgiller familyasına dahil olup sarı çiçekli, büyük yapraklı, çok yıllık otsu bir bitki cinsidir. Hint safranı olarak da bilinir. Anavatanı Güney Asya'dır. 

FAYDALARI NELER? 

Safran kökü, zerdeçöp, sarı boya gibi isimlerle de bilinse de daha çok zerdeçal olarak bilinir. İçerisinde bulunan kurkumin adlı bileşen sayesinde sağlık üzerinde çok önemli olumlu etkilere sahip. Son yıllarda popülerleşmesi ve sağlık üzerindeki pek çok etkisinin bilim dünyasınca kanıtlanması ile birlikte tüketimi de hızlı bir şekilde arttı. Zerdeçalın yemeklere katılması, çaylarının hazırlanması ve yoğurtla karıştırılarak tüketilmesi gibi birçok farklı kullanım yöntemi vardır. Bağışıklık sistemini güçlendirmek, hastalıklardan korunmak ve vücut üzerindeki olumlu etkilerinden faydalanmak için zerdeçal tüketiminde herhangi bir sakınca bulunup bulunmadığına dair hekiminden onay alan tüm bireyler, düzenli olarak rahat bir şekilde zerdeçal tüketebilir. Herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan tüm bireyler günlük olarak 1-2 kaşık zerdeçal tüketerek bağışıklık sistemlerini güçlendirebilir ve enfeksiyon hastalıklarını daha kolay atlatabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.