Zeybekci: Teröristin dahi bir gururu olur

Zeybekci: Teröristin dahi bir gururu olur
Samsun'a gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zebekci, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 3 askerin şehit edilmesi ile alakalı , "Bunların insanlıkla bir alakası olamaz. Teröristin dahi bir gururu, onuru olur. Şehirde sivil olarak, savunmasız bir şekilde dolaşan yavru

Samsun'a gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zebekci, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 3 askerin şehit edilmesi ile alakalı , "Bunların insanlıkla bir alakası olamaz. Teröristin dahi bir gururu, onuru olur. Şehirde sivil olarak, savunmasız bir şekilde dolaşan yavrularımıza hain şekilde saldırıp onları şehit eden hainler terörist olacak kadar onurlu dahi değildir" diye belirtti .

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, çeşitli toplantılara katılıp ziyaretlerde bulunmak üzere gün içerisinde Samsun’a geldi. Bakan Zeybekci Samsun programı çerçevesinde Ak Parti İl Başkanlığı tarafından yapılan İl Danışma Meclisi toplantısına katılarak konuşma yaptı. Konuşmasında Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde sivil kıyafetli 3 askerin şehit edilmesine değinen Bakan Zeybekçi, 3 tane annenin yüreğinin yandığını ve 3 ocağa ateş düştüğünü dile getirdi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi konuşmasını şu şekilde devam ettirdi :

"3 tane yavrumuz, 3 tane ciğerparemiz şehit edildi. 3 tane kardeş kanı aktı. Bu topraklarda nedeni ne olursa olsun, vesile olan ya da neticelerine katlanan her kim olursa olsun, ne şekilde olursa olsun yere düşen her can bizim canımızdır. Akan kan kardeş kanıdır. Bunu yapanlarda bu vatandaşın birliğine, dirliğine, vatanına, bayrağına, maneviyatına, bağımsızlığına, bütün kutsal değerlerine, insanlığa ve insanlık onuruna kast eden hainlerdir. Bunların insanlıklarla bir alakası olamaz. Teröristin dahi bir gururu olur. Teröristin dahi bir onuru olur. Ama emanet diye bir şey vardır. O coğrafyadaki kardeşlerimize emanet edilerek şehirde sivil olarak, savunmasız bir şekilde dolaşan yavrularımıza hain şekilde saldırıp onları şehit eden hainler terörist olacak kadar onurlu dahi değildir."

Bu vatandaşın binlerce şehit verdiğini dile getiren Bakan Zeybekci, bu millete "Aman" dedirtmeye personelin hiç bir zaman başarılı olamayacağını belirtti . MKYK üyesi olarak 2013 yılının yazında Osmaniye’den başlayarak Doğu ve Güneydoğu’yu dolaştığını dile getiren Bakan Zeybekci, şu şekilde diye belirtti :

"Oradaki kardeşlerimizin gözlerine baktık, onların ellerini tuttuk. Her kimin niyeti bu ülkeyi bölmekse, her kimin niyeti bu kardeşliği bitirmek ise, her kimin niyeti bu memlekete , bu bayrağa, bu millete birlik ve beraberliğimize ihanet etmekse, işte o yavrularımızı şehit edenler onlardır. Bu süreci provoke edenler, sabote edenler onlardır. Bu süreçle alakalı her kim ki çıkıp da ‘her şey iyi fakat , fakat ’ diyen haindir. Onların derdi bu ülkelerin bölünmesi, bizim derdimiz birlik ve beraberliğimizdir. Bu tuzak ve oyunlara düşmeyeceğiz. Bu oyunlar hiç bir zaman ve hiç bir zaman başarılı olmadı, olmayacak. Ta ki Allah göstermesin; sönmeden yurdumun üzerinde düşen en son ocak. Bu kadar net söylüyoruz. Buradan da kimsenin ne alacağı, ne mesaj alacağı varsa mesajı alsın. ’Ak kadrolar’ olarak kefenimizi giyip bu yola çıktık bitimine kadar. Nereye varırsa varsın, siyasi olarak faturası ne olursa olsun."

Ekonomi Bakan Zeybekci, Anadolu topraklarında zayıf ve cılızların hiç yaşamadığını, hastalıklı çınarların hiç yeşermediğini, Türkiye’de Gezi Olayları’nın peşinden 17 ve 25 Aralık süreçlerinin Türkiye’yi durdurmak için organize edildiğini belirtti . Uyanık olmak gerekmekde olduğunu ifade eden Bakan Zeybekçi, "Dostun kim olup olmadığı iyi bileceğiz. Yanılmayacağız, dostlarımıza ve kardeşlerimize sahip çıkacağız. Bu ihanet operasyonunun baş aktörlerini iyi belirleyeceğiz. Bu millete ihanetin hesabını hukuk ve demokrasi içerisinde kesinlikle soracağız. Bunu icra ederken de kardeşlerimizi inceltmeyeceğiz. Aklını, vicdanını ve ruhunu birilerine emanet ederek, kiraya verenlerden bunların hesabını soracağız" diye devam etti.

Türkiye’yi artık hiç kimsenin eskisi gibi suistimal edemeyeceğini dile getiren Bakan Zeybekci, Türkiye’de muhalefetin iktidar olma ümidinin bulunmadığını, bu nedenle anti demokratik hukuk dışı her şeyin peşine takılıp gittiklerini idda etti .

Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci, AKP - AK Parti ’nin 2015 seçimlerinde anayasayı yanlız başına değiştirecek çoğunluğu sağlamak mecburiyetinde olduğunu belirtti 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.