Zeytin ağaçları köklerinden söküldü

Zeytin ağaçları köklerinden söküldü
Manisa'nın Soma ilçesinde, Kolin Termik santralinin yapılacağı bölgede bulunan zeytin ağaçlarının kesilmemesi için nöbet tutan köylülerle şirketin güvenlik görevlileri arasında gerginlik yaşandı. Bir köylü yaralandı.

Dün akşam saatlerinde Yırca köylüleri zeytin ağaçlarının kesilmemesi için nöbet tutan arkadaşlarına yemek götürmek istedi. Santrali inşa edecek şirketin güvenlik görevlileri izin vermeyince tartışma ve arbede çıktı. Yırca sakini Emin Özkılınç başından yaralandı.

Yaşanan olayı anlatan Özkılıç, "Zeytinlik alanda arkadaşlara yemek götürmek için içeriye girmeye çalıştık. O sırada güvenlikçilerin müdahalesiyle karşılaştık. Tabi bir arbede çıktı. Arkadan gaz fişekleri atmaya başladılar. O da yani benim başıma isabet etti. Soma Devlet Hastanesi aciline geldim" dedi.

ZEYTİN AĞAÇLARI SÖKÜLDÜ
Sabah saat 06.00 sıralarında dozerle birlikte termik santralin yapılacağı alana giren görevliler, zeytin ağaçlarını kökünden söktü. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.