Zigana'da Kayak Keyfi

Zigana'da Kayak Keyfi
Gümüşhane-Trabzon il sınırında, 2100 rakımda yer alan Zigana Kayak Merkezi, sezonun açılmasıyla kayakseverlerin akınına uğradı- Vali Memiş:- "Zigana'daki turizm bölgesi içerisinde 8-9 işletmemiz var. Yıllardır buradaki dağlara sahip çıkan vatandaşlarımıza

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane-Trabzon il sınırında 2100 rakımlı Zigana Dağı'ndaki kayak merkezi, hafta sonu ziyaretçi akınına uğradı.

Zigana Kayak Merkezinde son etkili olan yağışlarla birlikte kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı. Kar kalınlığının kayağa elverişli olması ve hafta sonunu fırsat bilen çevre il ve ilçelerdeki vatandaşlar, kayak merkezine gelerek karın tadını çıkardı.

Kayak merkezindeki tesisler yüzde 100 doluluk oranına ulaşırken, işletmecilerin de yüzü güldü.

Kayak merkezindeki işletmecileri ziyaret eden Gümüşhane Valisi Okay Memiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zigana Kayak Merkezi'nde sezonu açtıklarını belirterek, herkesi doğa harikası Zigana'ya ve Gümüşhane'ye beklediklerini söyledi.

Memiş, Zigana'daki tesislerin turizm sezonuna hazır olduğunu belirterek, şunları ifade etti:

"Zigana'daki turizm bölgesi içerisinde 8-9 işletmemiz var. Yıllardır buradaki dağlara sahip çıkan vatandaşlarımıza biz de sahip çıkacağız. Bu işletmeleri yeniden yapacağız ya da mevcut binaları bu doğaya uygun hale getirerek burayı çok önemli bir turizm merkezi haline getireceğiz. Ayder, Uzungöl gibi bir merkez yapacağız. Birkaç ay sonra standartları yükselmiş bir Zigana ile vatandaşlarımızı ağırlayacağız."

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş ise Zigana'daki doluluk oranının kendisini mutlu ettiğini dile getirdi.

Zigana'da çok büyük bir turizm potansiyeli olduğuna işaret eden Pektaş, bu potansiyeli geliştirerek Türkiye'nin her tarafından, yurt dışından turistleri de merkeze getirmek istediklerini belirtti.

- "Zigana'da turizmi 12 aya çıkarmak istiyoruz"

Pektaş, Zigana'da turizmi 12 aya çıkarmak istediklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bir sadece kayak merkezini değil etrafındaki Limni Gölü ve diğer turizm merkezlerimizi de bütünleştirmek istiyoruz. Gümüşhane'de yayla turizmi, ekoturizm, kayak turizmi, tabiat ve kültürel turizmimiz var. Bunu 12 aya çıkarabilecek potansiyelimiz var. Hızlı şekilde altyapıları hazırlıyoruz. Özellikle konaklama tesisleri, ulaşım yolları, sosyal donatılar ve diğer altyapı tesislerini bir an evvel bitirip hızlı bir şekilde turistlerimizi Gümüşhane'de ağırlamak istiyoruz. Gümüşhane'nin turizm yönünden geleceği parlak."

Gümüşkayak Tesisi İşletmecisi Murat Eroğlu ise Zigana'da sezonu açtıklarını ifade ederek, "Sezon çok iyi geçiyor. Yoğun talep var. Bu yıl geçtiğimiz yıllara oranla kayak pistlerimizin kar kalitesi ve kar durumu oldukça iyi. Bu sezon kar yağışı yüzümüzü güldürdü. Yaşanan canlılıktan çok memnunuz. Tüm kayakseverleri ve doğa tutkunlarını tesislerimize bekliyoruz." dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencisi Okay İnanç, Trabzon'dan 40 kişilik grupla kayak yapmak için Zigana'ya geldiklerini vurgulayarak, "Zigana'ya ilk defa geldim. Trabzon'dan 1,5 saat gibi kısa bir sürede Zigana'ya ulaştık. Gayet memnun oldum. Zigana, gezmek ve eğlenmek için mükemmel bir yer." diye konuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.