"Zirvelerin Şehri Erzurum" Belgeselle Dünyaya Tanıtılacak

"Zirvelerin Şehri Erzurum" Belgeselle Dünyaya Tanıtılacak
Orta Çağ'dan itibaren İran-Hint ve Orta Asya ticaretinde önemli bir konaklama merkezi olan Erzurum'un tanıtımı amacıyla "Zirvelerin Şehri Erzurum Belgeseli" çekildi- Çekimleri 2,5 yıl süren ve 26 bin 500 kilometre yol kat edilerek çekilen belgesel, yurt i

ERZURUM (AA) - "Anadolu'nun kalesi" olarak nitelendirilen ve Orta Çağ'dan itibaren İran-Hint ile Orta Asya ticaretinde önemli konaklama merkezi olan Erzurum, kenti konu alan ve çekimleri 2,5 yıl süren bir belgesel aracılığıyla yurt içi ve yurt dışında tanıtılacak.

Erzurum'un tanıtılması amacıyla Erzurum Büyükşehir Belediyesince desteklenen ve yönetmenliğini Halil Demirci'nin üstlendiği "Zirvelerin Şehri Erzurum Belgeseli" çekildi.

Kentin dört mevsim görüntülerinden oluşan belgeselde, bir çok medeniyetin yaşaması sayesinde açık hava müzesi haline gelen kentteki Palandöken Dağı, tabyalar, camiler, kümbetler gibi önemli alanlar görsellerle işleniyor.

Bir çok sanatçı ile bilim insanının desteği alınıp 2,5 yıl süren çekimleri için 26 bin 500 kilometre yol kat edilen belgeselin ilk yurt dışı galası, önümüzdeki günlerde İran'ın Tebriz şehrinde yapılacak.

Türkiye galası ise Ankara'da gerçekleştirilecek olan belgesel, aralık ayının sonuna doğru ulusal ve uluslararası televizyonlarda yayımlanacak.

Yönetmen Demirci, yaptığı açıklamada, belgesel ile Anadolu'nun kale şehri Erzurum'a muhteşem eser kazandırdıklarını belirterek, belgeselde kentin, bütün yönleriyle ekranlara yansıtıldığını aktardı.

Erzurum'un tarihteki önemine işaret eden Demirci, şu ifadeleri kullandı:

"Erzurum, Orta Çağ'dan itibaren, İran-Hint ve Orta Asya ticaretinin önemli bir konaklama merkezi. Palandöken Dağı'nın gölgesinde doğan Erzurum'da içinize işleyen bir şeyler var. Dağların arasında doğuya, batıya, kuzeye ve güneye giden yollar, modern Türkiye'nin bambaşka bir yüzünü gösteren Erzurum'da birleşiyor. Erzurum'un renkleri ve ışığı sizi hiç bırakmıyor, ruhunuza bahar neşesi doluyor. Erzurum'da pek çok yenilik yaşanıyor. Şehrin atmosferi burada daha nice güzel şeylerin olacağını müjdeliyor. "

Demirci, kentin adeta açık hava müzesi gibi olduğunu dile getirerek, "Erzurum, coğrafi yapısı, kaleleri, medreseleri, şehitlikleri, tabyaları, eğitim kurumları, camileri, kümbetleri, türbeleri, köprüleri, dağları, vadileri, coşkun nehirleri, göl ve şelaleleri, peri bacaları, yaban hayatı, endemik bitki örtüsüyle görsel şölen sunuyor." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.