Zorlu parkurların "18'lik" ve "60'lık" sporcuları

Zorlu parkurların "18'lik" ve "60'lık" sporcuları
Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen ATV Şampiyonası'na katılan 18 ve 64 yaşındaki iki sporcu, başarılı performanslarıyla dikkati çekiyor- 64 yaşındaki Bekir Afacan:"Benim bu yarışlarda zorlandığım bir parkur olamaz. Zorlu etapları daha çok seviyorum"- 1

MUĞLA (AA) - ALİ BALLI - Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Türkiye ATV Şampiyonası'nda zorlu parkurlarda mücadele eden 18 ve 64 yaşındaki iki sporcu, büyük ilgi görüyor.

Bodrum ilçesinde 30 ATV sporcusunun katılımıyla gerçekleştirilen şampiyonanın 2. ayak yarışlarında, 18 yaşındaki Ahmet Özgül ve 64 yaşındaki Bekir Afacan dikkati çekiyor.

Yarışmaya Denizli'den katılan Bekir Afacan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, adrenalin dolu sporu 10 yıla yakındır yaptığını söyledi.

Daha önce cip yarışlarına katıldığını ve adrenalin tutkusu nedeniyle kendisine UTV (4x4 arazi aracı) aldığını ifade eden Afacan, "Bu UTV ile katıldığım 4'üncü yarışım. Bu heyecan hiçbir yerde görülmez. Yarışlarda çok güzel anlar yaşıyorum." dedi.

Zorlu parkurları daha çok sevdiğini anlatan Afacan, şöyle konuştu:

"Benim bu yarışlarda zorlandığım bir parkur olamaz. Zorlu etapları daha çok seviyorum. Birkaç kez aracımda yaşanan sıkıntılar nedeniyle zorluk yaşamıştım. Jantı kırılmıştı. Bu yüzden sorun yaşadım ama onun dışında bir sıkıntım olmadı."

Yarışlara sağlığı ve yaşı el verdiği sürece katılmayı düşündüğünü belirten Bekir Afacan, "Sonuna kadar yarışmayı düşünüyorum. Bu adrenalin sporunu yapmayı sürdüreceğim. Benim yaşımdaki insanlara da kendilerine güveniyorlarsa bu sporu tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

Afacan, motor sporlarının yanı sıra, savunma sporlarına da meraklı olduğunu ve uzun süredir bu sporları yaptığını anlattı.


- Motosiklet tutkusu babasından geliyor


Yarışlara İzmir'den katılan 18 yaşındaki Ahmet Özgül de motosiklet tutkusunun kendisi gibi yarışmacı olan babasından geçtiğini söyledi.

ATV ve motokrosun kendisi için vazgeçilmez sporlardan olduğunun altını çizen Özgül, "Büyüklerimizin desteğiyle yarışlara katılmaya çalışıyorum. 5 yaşından bu yana sporun içindeyim. Arkamızdan gelen yeni nesiller var. Motor sürekli arkası gelecek bir spor." dedi.

Hedefinin ATV sporunda ilerleyip, motokros ve enduro sporlarına da katılmak olduğunu belirten Özgül, şunları kaydetti:

"Tüm motor klasmanlarını en iyi şekilde değerlendirip, Avrupa'da yarışarak Türkiye'yi temsil etmek istiyorum. Gemi kaptanlığı da okuyorum. Aynı zamanda okulumu da ihmal etmeden bu sporu sürdürmek istiyorum. Bu spor çok teknik bir spor. Şu an rakibim olabilir ama önemli olan yarışmayı en iyi şekilde, kendinizi yıpratmadan bitirebilmektir."

Özgül, kendisine dünya şampiyonu Kenan Sofuoğlu'nu örnek aldığını ve onun yolunda adım adım ilerlemeyi hedeflediğini belirterek, bir gün Sofuoğlu ile tanışmak istediğini dile getirdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.