Züccaciye Sektörü Almanya'da Hedef Büyüttü

Züccaciye Sektörü Almanya'da Hedef Büyüttü
Züccaciyeciler Derneği, 132 üye firması ve İMMİB'in milli katılım organizasyonuyla Avrupa'nın en büyük züccaciye ve hediyelik eşya fuarı Ambiente Frankfurt'a katıldı- ZÜCDER Başkanı Mesut Öksüz:- "İhracatımızda yaklaşık 400 milyon dolarla ikinci olan Alma

İSTANBUL (AA) - Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) Başkanı Mesut Öksüz, Avrupa'nın en büyük züccaciye ve hediyelik eşya fuarı Ambiente Frankfurt'ta önemli bir katılımla boy gösterdiklerini belirterek, "İhracatımızda yaklaşık 400 milyon dolarla ikinci ülke olan Almanya'ya, fuar sayesinde ihracatımızı yüzde 20 artırmayı amaçlıyoruz." ifadesini kullandı.

ZÜCDER'den yapılan açıklamaya göre, dernek, 132 üye firması ve İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri'nin (İMMİB) milli katılım organizasyonuyla Avrupa'nın en büyük züccaciye ve hediyelik eşya fuarı Ambiente Frankfurt'a katıldı.

Türkiye'nin züccaciye ihracatında 400 milyon dolarla ikinci sırada bulunan Almanya'ya ihracatın yarısından fazlasını, endüstriyel mutfak eşyası ve küçük ev aletleri oluşturuyor. Koronavirüs dolayısıyla dünyanın en büyük züccaciye ihracatçısı olan Çin'in kaybedeceği pazardan pay almak isteyen Türkiye için Ambiente fuarı büyük önem taşıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ZÜCDER Başkanı Mesut Öksüz, sanayinin ve tasarımın sayılı ülkelerinden olan Almanya'ya gerçekleştirdikleri ihracatın önemli bir başarı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"İhracatımızı artırabilmek için 15 yıldır Ambiente Frankfurt'a katılıyoruz. Yaklaşık 15 milyar dolar züccaciye ithalatı bulunan Almanya'ya ihracatımızı artırabilmek için fuar büyük önem taşıyor. Dünyanın en büyük züccaciye ihracatçısı Çin'in koronavirüs nedeniyle ticaret ilişkilerinin zayıflamasının bizim için fırsat doğuracağına inanıyoruz. İhracatımızda yaklaşık 400 milyon dolarla ikinci olan Almanya'ya, fuar sayesinde ihracatımızı yüzde 20 artırmayı amaçlıyoruz. Fuar, diğer Avrupa ülkelerine olan ihracatımızı artırabilmemiz için büyük önem arz etti."


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.