20 İlde KPSS Operasyonu - SGK Kayıtları Ele Verdi

20 İlde KPSS Operasyonu - SGK Kayıtları Ele Verdi
KPSS’de kopya iddiaları ile ilgili 20 ilde operasyon başlatıldı.KPSS’de kopya iddialarıyla ilgili 20 ilde başlatılan operasyonda 200’e yakın kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

KPSS’de kopya iddiaları ile ilgili 20 ilde operasyon başlatıldı.

KPSS’de kopya iddialarıyla ilgili 20 ilde başlatılan operasyonda 200’e yakın kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şimdiye kadar 45 kişinin gözaltına alındığı öğrenilirken, Ankara’da 20’nin üzerinde zanlı gözaltına alındı.

SGK KAYITLARI EMEK HIRSIZLARINI ELE VERDİ.

Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, soruşturmaya ilişkin KPSS tarihinde 119 net yapılan hiçbir dönemin olmadığını, ancak 2010 sınavında 420 kişinin 119 net, 350 kişinin ise 120 net yaptığını bildirdi. Yetkililer tarafından, bu kişilerin büyük çoğunluğunun cemaate mensup okullarda ve kurumlarda çalıştığının tespit edildiği bilgisi verildi.

Ankara merkezli başlatılan operasyon ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak Hürriyet'e şu değerlendirmeyi yaptı:

“Gözaltı haberi doğru. Başsavcılığımızın yürüttüğü soruşturma kapsamında toplam 82 kişilik şüpheli gözaltı listesi bulunuyor. Bu liste kapsamında gözaltılar bu sabah başlatıldı. Şu ana kadar Ankara da toplam 62 gözaltı yapıldı. Listede yer alan şüphelilerden 10 kişinin yurtdışına kaçtığı tespit edildi. Soruşturma devam ediyor. Daha fazla ayrıntı veremem. Şimdilik bu kadar.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.