4. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali

4. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali
İSTANBUL (AA) - Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali", Forum Kayseri Alışveriş Merkezinde belgesel gösterimleriyle...

İSTANBUL (AA) - Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali", Forum Kayseri Alışveriş Merkezinde belgesel gösterimleriyle başladı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, festivale, 3 kategoride 258 film başvurdu. Ön elemenin ardından "Ulusal Belgesel", "Ulusal Kısa" ve "Ulusal Animasyon" film kategorilerinde 10'ar film finale kaldı.

Geçtiğimiz yıllarda Türk cumhuriyetleri ve Filistin sineması gibi temalara odaklanan festivalin bu yılki teması ise Hindistan (Bollywood) sineması. Festival boyunca, Hindistan'dan önemli yönetmen, yapımcı ve oyuncuların filmleri, sinemaseverlerle buluşacak.

Festivalde ayrıca, film gösterimlerinin yanı sıra konuk sinemacıların katılacağı söyleşiler ve çeşitli etkinlikler yer alacak.

- Ankara Yazı Veda Mektubunun galası

Etkinlik çerçevesinde TRT TV Filmleri kapsamında çekilen "Ankara Yazı Veda Mektubu" filminin galası bu akşam yapılacak.

Aynı kapsamda yer alan Sinan Sertel'in senaryosunu yazdığı yönetmenliğini üstlendiği ilk uzun metrajlı filmi "Birgün Bir Çocuk"un galası da yarın 20.00'de film ekibi ve oyuncuların katılımıyla gerçekleştirilecek.

Filmin oyuncu kadrosu ise Cemil Büyükdöğerli, Mehmet Usta, Denizhan Akbaba, Veysi Aslan, Yiğitalp Karadayı, Oğulcan Kaya, Çağan Efe Ak, Burak Oruç, Ahmet Harun Şimşek, Mehmet Acar, Nimet Gürbüz, Merve Dağlı, Burak Türker, Mahmut Gökgöz, Halit Karaata, Helin Melike Çal, Mehmet Uğur Kul, Oğulcan Aşıkoğlu, Yaşar Uzel, Renan Karagözoğlu'ndan oluşuyor.

Festival, 21 Mayıs'ta Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezindeki gala ve ödül töreniyle sona erecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.