"60 Sihirli Dokunuş" sergisi açıldı

"60 Sihirli Dokunuş" sergisi açıldı
Ali Toy, Alparslan Babaoğlu, Faruk Taşkale, Fuat Başar, Firdevs Çalkanoğlu, Taner Alakuş, Hakan Dağlı, Hüseyin Gündüz, Hüsrev Subaşı, İslam Seçen, Mamure Öz, Reza Hemmatirad, Savaş Çevik, Semih İrteş, Yılmaz Eneş gibi usta sanatçıların eserlerinin yer ald

İSTANBUL (AA) - Küçükçekmece Belediyesince minyatür sanatçısı Taner Alakuş'un "Ustalarla Buluşma" organizasyonu kapsamında düzenlenen "60 Sihirli Dokunuş" sergisi İstanbullu sanatseverlerle buluştu.

Milli Saraylar Dolmabahçe Sarayı Sanat Galerisi'nde açılan sergide konuşan Küçükçekmece Belediyesi Başkan Vekili Besim Müftüoğlu, İstanbul'un kültür sanat hayatına önemli katkılar sunduklarını belirterek, "Dolmabahçe Osmanlı Devleti'nden beri kültür ve sanata ev sahipliği yapan bir yer. Biz de, geleneksel sanatların önemli isimleriyle burada bir sergi açmaktan mutluluk duyuyoruz." dedi.

Müftüoğlu, sergi organizasyonunu gerçekleştiren minyatür sanatçısı Taner Alakuş'a, sergi küratörü Ceylan Harmancı'ya teşekkür etti.

- "Çağdaş sanatçıları takip ediyoruz"

Serginin organizasyonunu üstlenen minyatür sanatçısı Alakuş ise, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geleneksel sanatların Türkiye'de artık belli bir noktaya geldiğine inandığını, zengin organizasyonlarla desteklenmesi gerektiğini düşündüğünü söyledi.

Alakuş, "geleneksel" kavramına da değinerek, şöyle konuştu:

"Kelime jargonu olarak geleneksel sanatların, 'gelene ek' tarafıyla yerine getirilmediğini düşünüyorum. Bu sergilerle, çağdaş hareketleri yapabilecek sanatçılarımızı takip ediyoruz. Bu sayı bazen 60, bazen 80, bazen 40 oluyor. Sadece kişisel olarak takip ettiğimiz sanatçılarla bunu geleneği olan bir sergi haline getirmeye başladık ve gelen tepkilerden çok da memnunuz. Katılmak isteyen birçok da sanatçı oluyor."

Serginin özelliklerinden birinin de sanatçıları, sanatseverleri ve sanatçı adaylarını bir araya getirmek olduğuna dikkati çeken Alakuş, buluşmaların sanata büyük katkısı olduğunu söyledi.

Sergide "papatya" ebrusu ile yer alan ebru sanatçısı Firdevs Çalkanoğlu ise, "Sergiye özel koleksiyonumdan bir eserle katıldım. Sergi her sene çok usta sanatçılar ve çok güzel eserlerle düzenleniyor. Her yıl da sanatçılardan yeni eserler istenmesi de her yıl farklı eserlerin yer almasına sebep oluyor." diye konuştu.

Sergide, aralarında Ali Toy, Alparslan Babaoğlu, Faruk Taşkale, Fuat Başar, Firdevs Çalkanoğlu, Taner Alakuş, Hakan Dağlı, Hüseyin Gündüz, Hüsrev Subaşı, İslam Seçen, Mamure Öz, Reza Hemmatirad, Savaş Çevik, Semih İrteş, Yılmaz Eneş gibi usta sanatçıların da yer aldığı 60 sanatçının hat, minyatür, ebru, cilt, kat'ı, ahşap-sedef oyma, çini ve tezhip çalışmaları yer alıyor.

Sergi, 22 Mayıs'a kadar görülebilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.