AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır Paris'te

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır Paris'te
Bakan Bozkır, Fransız mevkidaşı Desir ile bir araya geldi

PARİS (AA) - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Paris'te Fransa'nın AB'den Sorumlu Devlet Bakanı Harlem Desir'le bir araya geldi.

Görüşme, Dışişleri Bakanlığı'nda görüntü alınmasının ardından basına kapalı gerçekleşti.

Fransa AB Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada görüşmede, Türkiye-AB ve Türkiye-Fransa ilişkilerinin çok yönlü olarak ele alındığı bildirildi.

Açıklamada, toplantıda, 29 Kasım 2015'teki AB-Türkiye zirvesinde alınan kararların uygulanması çerçevesinde Türkiye-Yunanistan sınırındaki yasa dışı geçişlerin önlenmesi ile kaçakçılık şebekeleriyle ve terörle mücadelede işbirliğinin görüşüldüğü kaydedildi.

Bakan Bozkır resmi temasları kapsamında Fransa Ulusal Meclisi AB Komisyonu Başkanı Danielle Auroi ve komisyon üyeleriyle de bir araya geldi.

Bozkır, Fransız Senatosu AB Komisyonu Başkanı Jean Bizet'yi de ziyaret edecek. Senato'daki temasları sonrası Bakan Bozkır, Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği'nde onuruna verilecek, Bakan Desir ve Fransız iş adamlarının da hazır bulunacağı akşam yemeğine katılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.