AB'nin sığınmacılar için 3 milyar avroluk fonu onaylaması

AB'nin sığınmacılar için 3 milyar avroluk fonu onaylaması
KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu:- "Suriyeli sığınmacıların eğitim, sağlık ve sosyal alandaki ihtiyaçlarını karşılayacak 3 milyar avroluk fon, mülteci konusunda işbirliği için atılmış ilk adım"

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Suriyeli sığınmacıların eğitim, sağlık ve sosyal alandaki ihtiyaçlarını karşılayacak 3 milyar avroluk fonun, mülteci konusunda işbirliği için atılmış ilk adım olduğunu belirtti.

Zeytinoğlu, Avrupa Birliği (AB) üyelerinin Türkiye'deki sığınmacılar için harcanacak 3 milyar avroluk fonu onaylamasına ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bugüne kadar Suriyeli sığınmacılar için tek başına 7 milyar avronun üzerinde harcamada bulunduğunu kaydetti.

AB'nin Türkiye'deki sığınmacıların hayat şartlarını düzeltmeyi amaçlayan fonu onaylamasını takdir ettiklerini vurgulayan Zeytinoğlu, "Suriyeli sığınmacıların eğitim, sağlık ve sosyal alandaki ihtiyaçlarını karşılayacak 3 milyar avroluk fon, mülteci konusunda işbirliği için atılmış ilk adımdır. Bundan sonra da bu konunun insanlığın ortak meselesi olduğu akıldan çıkarılmadan birlikte çalışılmaya devam edilmelidir" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.