AK Parti'den terör mağdurlarına yardım

AK Parti'den terör mağdurlarına yardım
Genel merkezden terörden zarar gören vatandaşlar için gönderilen 2 bin koliden oluşan yardım paketleri, Mardin'de ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmaya başlandı

MARDİN (AA) - AK Parti Genel Merkezi'nden Mardin'e gönderilen 2 bin koliden oluşan yardım malzemesi, terörden zarar gören vatandaşlara dağıtılıyor.

AK Parti Mardin İl Başkanlığına ulaştırılan yardımlar, özellikle Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçeleri ile Nusaybin'de terör saldırıları nedeniyle göç etmek zorunda kalan mağdur durumdaki vatandaşlara ulaştırılıyor.

AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, yardımların kadın ve gençlik kolları üyelerinin yardımıyla dağıtımına başlandığını söyledi.

Yardımları her mağdur aileye ulaştırmayı amaçladıklarını belirten Dündar, Mardin'e partiler halinde aktarılacak yardımların ilk bölümünün ulaştığını bildirdi.

Dündar, ileriki günlerde yardımların kente ulaşmaya devam edeceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Başbakanımızın Mardin'de açıkladığı eylem planı doğrultusunda gönderilen bu yardım tırı ve birkaç gün içinde gelecek olan diğer yardımlar en hızlı ve güvenilir bir şekilde yerlerine ulaştırılacaktır. Evsiz barksız kalan vatandaşlarımıza da kira ve iş konularında yardım yapılacaktır. Önümüzdeki günlerde eylem planının tamamının uygulamaya geçilmesinden sonra bölgemiz ve halkımız eminim daha rahat nefes alacaktır. Terör, bölgemizle ne kadar uğraşırsa uğraşsın hükümetimizin emin adımlarla atmış olduğu stratejiler karşısında yok olup gitmeye mahkumdur. Sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri, mağdur ve mağrur halkımızla koordineli bir şekilde çalışıp terör çığırtkanlığı yapmaya kalkışanlara kesinlikle mahal vermeyeceğiz."

Terörden etkilenen vatandaşların mağduriyetlerini gidermek adına ellerinden gelen her türkü imkanı seferber etmeyi sürdüreceklerini vurgulayan Dündar, temel önceliklerinin, terörün bir an önce bitmesi ve yerinden yurdundan edilen vatandaşların evlerine dönmesi olduğunu dile getirdi.

"Hepimiz görüyoruz ki vatanımızı bölmeye, bölgemizi karıştırmaya yönelen kişiler hala ortalıkta dolaşmaya ve huzurumuzu bozmaya devam etmektedirler" diyen Dündar, hükümetin bunlara karşı her türlü önlemini alacağını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.