Alerji şikayetleri artıyor

Alerji şikayetleri artıyor
Medicana Hastanesi Göğüs Hastalıkları uzmanı Yrd. Doç. Dr. Hülya Vatansev sıcak havalara karşı uyardı.

Medicana Hastanesi Göğüs Hastalıkları uzmanı Yrd. Doç. Dr. Hülya Vatansev sıcak havalara karşı uyardı.

POLEN ALERJİSİ OLANLAR KURU VE SICAK HAVALARDA DIŞARIYA ÇIKMAMALI

Alerjinin hangi türde olduğunu anlamak için test yapılması gerekmekte ve alerjiye göre tedavi seçenekleride değişmektedir. Bir kişide polen alerjisi tespit edilmişse korunma yolları olarak, özellikle kuru ve sıcak havalarda dışarıya çıkmaması, sabahları 11’e kadar evin havalandırılmaması gerekmektedir. Dışarı aktivitelerini kısıtlamasını ve polenin bol olduğu yerlerde çayır, çimenlerde çiçeklerin bol bulunduğu yerlerde değil de daha çok asfalt ve taş bulunan mekanlarda gezilmelidir. Bu mevsim de özellikle çamaşırlarını dış ortamda kurutmamaları tavsiye edilir. Fakat alerjisi polen alerjisi değil ev içerisinde oluşan alerjilerden ise, onun içinde ev ortamına ait gerekli önlemlerin alınması gereklidir. Mayt alerjisi olanların kalın tüylü halılardan, kuş tüyü yastıklardan, yünlü yorganlardan uzak durmaları gerekir. Kedi, köpek alerjileri varsa bu hayvanlardan uzak durmaları gerekir. Ev ortamında bu hayvanları beslememek gerekir ve özellikle evin haftada 1 kez vakumlu süpürgelerle süpürülmesinde fayda vardır.

ALERJİ ŞİKAYETLERİ ARTIYOR…

Bahar ve yaz aylarında alerji şikayetleri artmaktadır. Mart ve Nisan ayında erken ağaç poleni alerjilerinin, yaz aylarında çayır ve çimen poleni alerjileri ile tahıl polenlerine karşı oluşan alerjiler görülmektedir. Hastanın alerjisi tespit edilmişse, buna yönelik önlemler alınması gerekir ve antihistaminik denilen ilaçlar verilir. Alerjisi tespit edilemeyen hastalarda olabilir, bunlara ise genel önlemler yapmaları söylenir ve alerji ilaçları önerilir. Bazı alerjik hastalarda aşı tedavisinin yeri vardır. Arı alerjilerinde aşı tedavisi yüzde 100 sonuç verir. Polen alerjilerinde ve ev içi alerjiler oran biraz daha düşüktür. Yiyecek alerjilerinde ise aşı tedavisi yoktur.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.