İYİ Parti'nin gidişiyle HDP'nin 'Masa'ya oturmasının önündeki engel kalktı

İYİ Parti'nin gidişiyle HDP'nin 'Masa'ya oturmasının önündeki engel kalktı
Akşener’in masayı terk etmesi, sosyal medyada ve kulislerde "HDP’nin Altılı Masa’da yer almasının önündeki engel kalktı, boş koltuğun sahibi hazır " şeklinde değerlendirildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in sert sözlerle altılı masadan kalkması sonrası koltuğun yeni sahibi kim olacak sorusunu akla getirdi.

6+1 olarak nitelendirilen masanın gizli ortağı olarak gösterilen HDP, Akşener'e ve onun aday olarak öne sürdüğü Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu ismine tepki göstermişti.

Altılı Masa’da İYİ Parti dışındaki diğer tüm partiler HDP’ye ılımlı yaklaşıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın HDP'ye karşı ılımlı yaklaştığı bilinirken özellikle Kılıçdaroğlu, Karamollaoğlu ve Babacan, sık sık HDP'ye yönelik mesajlar veriyor, konuşmalarında "Selahhatin Demirtaş tahliye edilmeli" söylemlerini kullanıyor.

Akşener’in masayı terk etmesi, sosyal medyada ve siyasi kulislerde "HDP’nin Altılı Masa’da yer almasının önündeki engel kalktı! Boş koltuğun sahibi hazır" mesajı veriyorlar.

AKŞENER, 'BİZ KALKARIZ ONLAR OTURUR' DEMİŞTİ

HDP'ye karşı ilk başlarda sessiz kalan Meral Akşener, ilerleyen süreçte parti tabanından gelen tepkiler sonrası, HDP'ye yönelik tavrını yüksek sesle dile getirmeye başlamıştı.

Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programına katılan Akşener, "HDP ile 6'lı masaya oturur musunuz?" soruya, "Biz kalkarız onlar oturur" demişti.

HDP MERKEZ YÜRÜTME KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANACAK

Öte yandan HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), yarın olağanüstü toplanacak. Partiden yapılan açıklamada, MYK'nin son siyasi gelişmeleri değerlendirmek üzere yarın saat 14.00'te olağanüstü toplanacağı bildirildi. Altılı Masa'nın dışında olduğu iddia eden HDP'nin Altılı Masa'daki gelişme sonrası olağanüstü toplanma kararı alması bu iddiaları da güçlendirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.