Arnavut-Hırvat Ekonomi Forumu

Arnavut-Hırvat Ekonomi Forumu
ZAGREB (AA) - Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de, "Arnavut-Hırvat Ekonomi Forumu" düzenlendi. Hırvatistan Ekonomi Odası ile Tiran Ticaret ve Sanayi Odasının...

ZAGREB (AA) - Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de, "Arnavut-Hırvat Ekonomi Forumu" düzenlendi.

Hırvatistan Ekonomi Odası ile Tiran Ticaret ve Sanayi Odasının ortaklaşa düzenlediği foruma, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kollinda Grabar Kitarovic ve Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani de katıldı.

Kitarovic, ekonomi forumunun açılışında yaptığı konuşmada, iki ülke arasında ekonomi alanındaki iş birliğinin her geçen gün güçlendiğine işaret ederek, Arnavutluk ile Hırvatistan'ın ortaklaşa yürüttükleri 'Adriyatik-İyon Doğalgaz Boru Hattı' ve kara yolu projelerinin, bu iş birliğinin en önemli örnekleri olduğunu ifade etti.

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Nishani de doğalgaz boru hattı ve kara yolu projeleri konusunda bölgenin en önemli aktörleri olduklarını vurgulayarak 'Adriyatik-İyon Doğalgaz Boru Hattı'nın bölgeye enerji bağımsızlığı sağlayacağını kaydetti.

İki ülkeden çok sayıda iş adamının da katıldığı forum kapsamında, Hırvatistan Ekonomi Odası ile Tiran Ticaret ve Sanayi Odası arasında Karşılıklı Yatırımların Geliştirilmesi Konusunda İşbirliği Protokolü imzalandı. Forum kapsamında gün boyunca iki ülkenin enerji, turizm, gıda ve altyapı alanlarında yapabilecekleri ortak çalışmalar ele alınacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.