Aydın'da eşeğe motosikletli eziyet

Aydın'da eşeğe motosikletli eziyet
Aydın Barosu, karayolunda iple bağladığı eşeği motosikletiyle çeken kişi hakkında suç duyurusunda bulundu

AYDIN (AA) - Aydın Barosu, karayolunda iple bağladığı eşeği motosikletiyle çeken kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aydın-Bodrum karayolunda motosikletiyle seyir halindeki bir sürücünün, iple bağladığı eşeği çekmesinin görüntülerinin kamuoyuna yansıdığını anımsatarak bu görüntülerin üzerine Aydın Barosu Hayvan Hakları Komisyonuyla konuyu istişare ettiklerini söyledi.

Hazırladıkları suç duyurusu dilekçesini Aydın Cumhuriyet Savcılığına verdiklerini aktaran Bozkurt, "Hayvanları Koruma Kanununa muhalefet var burada. Ancak üzülerek söylüyorum oradaki müeyyideler para cezası... İdari para cezası şeklinde yani Kabahatler Kanunu çerçevesinde değerlendiriliyor. Bununla beraber biz yapılan eylemi izlediğimizde orada trafik güvenliğinin tehlikeye düşürüldüğünü gördük. Eğer hayvan bir başkasına ait ise mala zarar verme suçu oluşmuş olur düşüncesiyle bunu da suç duyurusu dilekçemizde ifade ettik." ifadelerini kullandı.

Aydın-Bodrum karayolunda 27 Martta iple motosikletinin arkasına bağladığı eşeği çeken kişi gazeteciler tarafından görüntülenmişti. Boynundaki iple motosiklete bağlı hayvanı aracının gazına basarak hareket etmeye zorlayan kişi, yoldaki diğer sürücülerin tepkisine neden olmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.