Ayşegül, engelleri azmiyle aştı

Ayşegül, engelleri azmiyle aştı
Ailesiyle geçirdiği trafik kazasının ardından tekerlikli sandalyeyle yaşamını sürdürmek zorunda kalan Ayşegül Pehlivanlar, katıldığı ilk Türkiye Atıcılık Şampiyonası'nda birinci oldu- Sporla hayata tekrar tutunan Ayşegül, ayrıca Türkiye'yi 2016 Rio Parali


ANKARA (AA) - HALİL İBRAHİM AVŞAR - Türkiye Paralimpik Atıcılık Milli Takımı sporcusu Ayşegül Pehlivanlar, azmiyle diğer insanlara örnek oluyor.

2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılma başarısı gösteren 36 yaşındaki atıcı Ayşegül, film senaryolarını aratmayacak bir hayat hikayesine sahip.

Ailesiyle tatil dönüşü geçirdiği trafik kazasında annesini kaybeden ve tekerlikli sandalyeyle yaşamını sürdürmek zorunda kalan Ayşegül, talihsiz olayın izlerini sporla siliyor.

2013'te İzmir'de gittiği poligonda yetenekleriyle antrenörlerin dikkatini çeken Ayşegül, 2015 yılında ilk kez katıldığı Türkiye Şampiyonası'nda birinci olarak, büyük bir başarıya imza attı.

Poligonla hayata tekrar tutunan Ayşegül, kısa sürede gösterdiği performansla milli takıma kadar yükseldi. İlk kez geçen yıl nisan ayında ay-yıldızlı formayı giyen Ayşegül, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na da katılmaya hak kazandı.



- "İçine kapanık biriydim"



Milli sporcu Ayşegül Pehlivanlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atıcılık sporuna başlamadan önce yaşadığı olayın etkisiyle evden dışarıya çok fazla çıkmayan, içine kapanık biri olduğunu söyledi.

Kendisine en büyük desteği eski bir sporcu olan babasının verdiğini belirten milli atıcı, sporun bu süreci atlatmasında büyük katkı sağladığın altını çizdi.

Atıcılık branşıyla tanışmasıyla hayatında yeni bir dönemin başladığına işaret eden Ayşegül, "Sporla birlikte öz güvenim arttı. İnsanın istedikten sonra her şeyi yapabileceğine inandım" dedi.



- Dünya Kupası'nda zirveye çıktı



Ayşegül Pehlivanlar, milli takıma seçilmesinin ardından Hırvatistan, Avustralya ve ABD'de düzenlenen uluslararası turnuvalarda Türkiye'yi temsil ettiğini anlattı.

ABD'de gerçekleştirilen Uluslararası Paralimpik Komitesi Atıcılık Dünya Kupası'nda, havalı tabanca 10 metrede altın madalya kazanarak Rio vizesi aldığını ifade eden Ayşegül, ilk kez Paralimpik Oyunları'na katılacağı için çok heyecanlı ve mutlu olduğunu dile getirdi.

Ayşegül, 2016 Rio için "Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım. Hocalarımın da katkısıyla elimden gelenin en iyisini yapacağım" değerlendirmesinde bulundu.



- "Ayşegül'den final bekliyoruz"



Türkiye Paralimpik Atıcılık Milli Takımı Teknik Direktörü Tolga Korkusuz, mücadelesiyle takdir toplayan Ayşegül'den övgüyle bahsetti.

Ayşegül'ün başarılı bir sporcu olduğunu vurgulayan Korkusuz, "Ayşegül için asıl hedefimiz 2020 Olimpiyatları. Ancak çok yetenekli, 6 ay gibi bir sürede arkadaşlarına yetişti. Tecrübe eksikliği var tabi ama yeteneğiyle onu telafi edebilir. Rio'da kendisinden final bekliyoruz. Belki finalin ötesinde sürpriz yapabilir" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.