Başkan Altay'dan cevabı zor soru: Hesabını nasıl vereceğiz?

Başkan Altay'dan cevabı zor soru: Hesabını nasıl vereceğiz?
 Muhabir
İsrail’in Gazze’de yaşattığı insanlık vahşeti ile ilgili konuşan Başkan Altay, “Orada ölen şehit, kalan gazidir. Asıl soru şu ki, biz hesabımızı nasıl vereceğiz? Biliyoruz ki karanlığın en koyu olduğu an, aydınlanmanın en yakın olduğu zamandır” dedi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, beraberindeki Basın-Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Bilgiç ve Basın-Halka İlişkiler Müdürü Cemil Anıl Doğan ile birlikte Pusula Gazetesi’ni ziyaret etti. Pusula Yayın Grubu’nun Sahibi Harun Akgül ve Genel Yayın Yönetmeni Rasim Atalay ile bir süre sohbet eden Başkan Altay, dünya gündemi, Kudüs’te yaşanan zulüm, Türkiye gündemi ve Konya özelinde sorularımızı yanıtladı.

dsc-0474.jpg

26-28 Ekim tarihleri arasında Konya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Konseyi’ne görüntülü katılan İsrail Yerel Yönetimler Birliği Dışişleri Dairesi Başkanı Shiri Steinhardt Sela’nın ülkesinin saldırılarına ilişkin sözleri üzerine toplantı salonunu terk etmişti.

uclg-toplantisi-terk-etme-ani.jpg

İSRAİLLİ DİPLOMAT KONUŞURKEN SALONDA YAŞANANLARIN PERDE ARKASINI ANLATTI

Salonda o an yaşananların perde arkasını anlatan Başkan Altay, “Bizim orada ayağa kalkıp salonu terk ettiğimiz tepki üzerine salonda bulunan ve dünyanın dört bir yanından ülkelerini temsilen gelenlerin bir kısmı bizimle birlikte salonu terk ederken bir kısmı da salonda kaldı. Aslında bu, Filistin’de İsrail’in uyguladığı zulüm söz konusu olduğunda Avrupa’nın da kendi içinde ikiye bölündüğünün bir göstergesiydi. Filistinli temsilci konuştuğunda biz ayakta alkışladık. Avrupa kanadının da bir kısmı alkışlamadı. Aslında Avrupa bu anlamda kendi içinde bile yalnızlaştığını gösterdi” dedi.

400797798-742028181278547-5793816190032607755-n.jpg

YÖNETİCİSİ SESSİZ KALAN HALKIN SESİ CILIZ KALIYOR

Gazze’de yaşanan zulme birçok İslam ülkesinin de sessiz kalmasını yadırgayan Başkan Altay, “İslam dünyasında bir kısım sessizlik var. Halklar da yöneticilerin sessizliğinden dolayı tepki veremiyor. Zaten Yahudilerle ilgili genel bir olumsuz bakış açısı mevcut. Geçmişte özellikle Nazilerin yaptığından sonra bir legalleşme dönemi başlamış. Dünya genelinde antisemitizm üzerinden bir zihin kodlaması oluşmuş. Ama bunların fikir dünyası belli. Kendilerinden olmayanı insan olarak dahi görmüyorlar. Dolayısıyla her şeyi yapmaya kendilerini yetkili buluyorlar” ifadelerini kullandı.

400801010-742023661278999-8849147249988678288-n.jpg

ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ VEREN TERÖRİST YAFTASI ALIYOR

UCLG adına bir bildiri yayınlamak için hazırlık yaptıkları dönemde, Lahey Belediye Başkanı’nın, ‘Hamas bir terörist örgütüdür, önce bunu yazmalıyız’ dediğini söyleyen Başkan Altay, “Cevaben, Hamas’ı bir terör örgütü olarak kabul etmemizin mümkün olmadığını söyledik. Güney Afrika Belediyeler Birliği Başkanı da ‘Özgürlük mücadelesi verirken bize de terörist diyorlardı. Sizin terörist kodlamanızda bir sorun var. Dolayısıyla bunu kabul etmiyoruz’ dedi ve bizden daha çok savundu. Aslında dünya genelinde genel bir kanaat oluşmuş durumda. Ama bu tepkiler devletler üzerinde bir etki oluşturmuyor. İngiltere’de milyonlar yürüyor. Amerika’da yüz binler eylem yapıyor. İnsan olanın bu duruma rıza göstermesi mümkün değil. Ama özellikle Avrupa Birliği’ni oluşturan hakim güç, geçmişte yaptıklarından kaynaklı bir suçluluk psikolojisiyle sesini çıkarmıyor. Bir de çok iç içe geçmiş bir yapı var. Yahudi finansmanı var dünyada. Ticari bir endişe de var. Ama zulüm ile âbâd olunmaz. Kundaktaki bebekleri öldürmekle bu yürümez. İnsanlık tarihinin en büyük utanç tablosu yaşanıyor. Bizim açımızdan da olaya şöyle bakmak gerekiyor. Orada ölen şehit, kalan gazi. Biz kendi hesabımızı nasıl vereceğiz? Müslüman ülkelerdeki tepki neredeyse Avrupa’dan daha az. Ama biz biliyoruz ki karanlığın en koyu olduğu zaman aydınlığın en yakın olduğu zamandır” ifadelerini kullandı.

398606305-742023411279024-6025542683023178499-n.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.