Başkan Ayşe Keşir: AK Parti büyük bir kadın hareketidir

Başkan Ayşe Keşir: AK Parti büyük bir kadın hareketidir
Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda İç Anadolu Bölge Toplantısı’nda konuşan Kadın Kolları Genel Başkanı Ayşe Keşir: “AK Parti aslında bir kadın hareketidir. Bugün 5 buçuk milyon üyesiyle dünyanın en büyük kadın sivil toplum kuruluşudur” dedi

Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir’in katılımıyla Konya’da Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda İç Anadolu Bölgesi İl ve İlçe Kadın Kolu Başkanları Toplantısı düzenlendi.

dsc-0160.jpg

Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanı Esra Doğan Candan yaptı. “Bir dakikamızı dahi boşa harcamadan koşmamızın zamanı” diyen Candan, “Bu yolda ilerlememiz için elbette yorulacağız, bizden öncekilerin yorulduğu gibi. Zahmetsiz rahmet olmaz. Azimle ve gayretle davamızın peşinden yürümeye hatta koşmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan her zaman ifade etmişlerdir ki AK Parti’nin AK Kadınları, bu hareketin en büyük taşıyıcısı ve halkası olmuşlardır. Bizleri daima yüreklendiren bu sözlere layık olmak ve bulunduğumuz görevlerin hakkını vermek için gece gündüz çalışıyoruz. Tevazu, samimiyet ve gayretle memleket ve gönül işi diyerek yollara düşüp bu şuurla herkesi kucaklayan bir anlayışla teşkilatımızla tek yürek olup emin adımlarla ilerliyoruz. Çünkü biz AK Kadınlarız” dedi.

dsc-0163.jpg

ALTAY: DAVAMIZ İÇİN HİZMET VEREN HANIMLARIMIZ HER YERDE

Konya’nın AK Dava’nın en önemli temsilcisi olduğunu belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Necmettin Erbakan hocamızdan itibaren tarafını her zaman net bir şekilde belli etmiş ve en yüksek desteği vermiştir. AK Parti döneminde Konya’mız, girilen tüm seçimde çoğu zaman Türkiye’de destek veren iller sıralamasında birinci olmuştur. 13 yıldır siyaset yapıyorum. Hangi kapıyı çalsak ve kimi ziyaret etsek bizden önce mutlaka davamız için hizmet veren bir hanım elinin oraya değdiğine şahitlik ediyoruz. Birlik beraberlik içerisinde Konya’mızda yerel hizmetleri yürütüyoruz. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak hanımlarımızın verdiği desteğe layık olabilmek adına gece gündüz çalışıyoruz. Hanım kardeşlerimizin hem siyasette hem de ekonomide daha fazla rol almaları için çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

dsc-0168.jpg

ANGI: 20 YILDA SİYASETTE MARKA OLDUK

AK Parti’nin tüm kademelerinin ortak gayesinin büyük Türkiye yolunda 2023 hedeflerine net bir şekilde ulaşmak olduğunun altını çizen AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Kurulduğumuz günkü aşkla yol alan bu heyet, 20 yılda siyasette marka oldu. 19 yıllık iktidarında da Türkiye’nin hayali ötesinde işler gerçekleştirdi. Bunu gerçekleştiren sizlersiniz. Kadın kollarımızda bu görevi yapan tüm kardeşlerimize şükranlarımı ifade ederim. Her gün, her dönem, her seçim hiç geri durmadan ev ev, mahalle mahalle bu çalışmaları birlikte yürütüyoruz. 2001 sürecinde başlayan sevgi selini, o sevgiye layık olacak bir Genel Başkana, lidere sahibiz. Biz birbirimize güveniyorsak, kardeşlik hukukumuzu büyütüyorsak Cenab-ı Hak bunu bereketlendiriyor. Tüm ilçelerimizde bu çaba ile yürüyoruz. Hizmetlerimiz bereketleniyor. O huzur iklimini yaşamak bizleri gönülden doyuruyor. İnsanlığın Türkiye’ye ihtiyaca, Türkiye’nin Recep Tayyip Erdoğan’a ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

dsc-0173.jpg

KEŞİR: BÜYÜK TÜRKİYE’Yİ İNŞA EDERKEN OMUZ OMUZA SİYASET YAPIYORUZ

“Sayın Cumhurbaşkanımız kadınların siyasette etkin ve sürdürülebilir kalması için çok gayret sarf etti. Partimizin içerisinde aslında bir zihinsel dönüşümü başardı” diyerek sözlerine başlayan AK Parti Kadın Kolları Genel Merkez Başkanı Ayşe Keşir, “Teşkilat olarak en önemli farkımız kadın erkek omuz omuza siyaset yapmamızdır. Tıpkı Asya steplerinden Anadolu coğrafyasına geldiğimiz gün omuz omuza yolculuk yaptığımız gibi. Tıpkı kurtuluş savaşında düşmanla mücadele ederken omuz omuza verdiğimiz gibi bugün de burada sahnede yazdığımız gibi büyük Türkiye’yi inşa ederken yine omuz omuza siyaset yapıyoruz. Bu ülkenin çocuklarının geleceği bu ülkenin yarınları bu ülkenin daha büyük bir ülke olması için derdimiz var. 2001’de partimizin ilk kurulduğu yıllarda yasaklarla, yolsuzlukla mücadele edeceğiz dedik. Partimizin kuruluşunda başörtülü kadınlar var diye kapatma davası açılan bir partinin üyeleriyiz biz. Kat sayı uygulamasıyla üniversite kapılarında çocukların eşit muamele görmediği, ayrımcılığa maruz kaldığı kuşağın çocuklarıyız biz. Bugün siyasetten ekonomiye, eğitimden kalkınmaya kadar pek çok alanda en önemli başarımız yasaklarla ve ayrımcılıkla olan mücadeledir” dedi.

dsc-0177.jpg

2002’DE HEDEFE KOYULAN HER MADDE GERÇEKLEŞTİ

2002 seçim beyannamesinde hedefe koyulan her madde gerçekleştirildiğini ifade eden Keşir, “Biz orada kadın yoksulluğuyla mücadele edeceğiz demişiz. Töre namus cinayetlerini sonlandıracağız demişiz. Kadınların eğitimdeki fırsat eşitliğini, istihdam fırsat eşitliğini sağlayacağız demişiz. 2004 yılında TCK’da yapılan köklü bir değişiklikle töreyle işlenen cinayetler ağırlaştırılmış suç sistemine alındı. Ve bugün Türkiye’de çok şükür töreyle işlenen cinayetler neredeyse yok denecek kadar az. 2002’de kız çocuklarının sadece yüzde 12’si üniversiteye giderken bugün kız çocuklarının üniversiteleşme oranı yüzde 46’dır. Bütün bunlar teşkilatlarımızın emeğiyle yapıldı” dedi.

dsc-0185.jpg

EN BÜYÜK KADIN SİVİL TOPLUM KURULUŞUYUZ

“Bugün ülkede kalkınmadan, yasaklarla mücadeleden, demokratikleşmeden bahsediyorsak ya da kadınlarla verdiğimiz mücadele geldiğimiz noktadan bahsediyorsak bunların her birinde illerimizde ve ilçelerimizde bulunan mahalle teşkilatlarımızın, ilçe yönetimlerimizin, sandık yönetim kurulu üyesi kardeşlerimizin emeği vardır” diyen Keşir şunları söyledi: “AK Parti aslında bir kadın hareketidir. Bugün 5 buçuk milyon üyesiyle dünyanın en büyük kadın sivil toplum kuruluşudur. Yaklaşık 560 bini aşan aktif çalışanıyla AK Parti büyük bir kadın hareketidir. Kuruluşumuzdan bu güne Konya’da ve Türkiye’nin birçok ilinde emek veren, alın teri döken tüm kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Bu dönemde yapacağımız en önemli birinci çalışmamız sandık çalışmamız ikincisi de ahde vefamızdır. Her seçime girerken bu seçim çok önemli diyoruz ancak 2023 seçimi gerçekten çok önemlidir. Onlar tüm yöntemleri denediler olmadı ve hepsi bir ekonomik savaşla ve beraberinde 2023 seçimlerini hedeflerine koydular. Bu noktada önemli olan el ele omuz omuza birliğimiz için mücadele etmektir.” (Gülşen Çopur)

dsc-0186.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.