Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Bayırbucak Türkmenlerine yardım
İnegöl İlçe Başkanlığı tarafından Bayırbucak Türkmenleri için temin edilen 2 tır dolusu yardım malzemesi yola çıktı

BURSA (AA) - AK Parti İnegöl İlçe Başkanlığı aracılığıyla temin edilen yardım malzemelerinin yüklendiği 2 tır, Türkmenlere ulaştırılmak üzere bölgeye gönderildi.

Küçük Sanayi Sitesi Ağaç İşleri Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen uğurlama töreninde gazetecilere açıklama yapan AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Adem Demirel, ilçe teşkilatı olarak yardım kampanyasına 2 tırla destek olduklarını söyledi.

Dostluğun zor günde belli olduğunu belirten Demirel, şöyle konuştu:

"Başbakanımız Ahmet Davutoğlu beyin talimatı, AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı marifeti ile Tüm Türkiye'de olduğu gibi biz İnegöl ilçe teşkilatı olarak Bayırbucak Türkmenlerine yardım çalışması yapıyoruz. Bununla alakalı İnegöl olarak bizde 2 tırla yardım kampanyasına katkı koyduk. Bu katkılarda devam edecek. Dostluk zor günde belli olur."

Türkmenlerin bombaların altında hayatlarını devam ettirmeye çalıştığına dikkati çeken Demirel, şunları kaydetti:

"Şu anda Bayırbucak'ta yaşayan Türkmen kardeşlerimiz bir yandan Esed rejimi diğer yandan Rus bombaları altında hayatlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. Biz de Türkiye olarak, İnegöl olarak onlara olan dostluğumuzu göstermiş bulunuyoruz. Bu yardımlar devam edecek inşallah. Bugün için 2 tır, ilerde ihtiyaç duyuldukça İnegöl teşkilatı olarak elimizden geleni yapacağız. İnegöl her zaman olduğu gibi yine büyüklüğünü gösterdi. Bu yardımda büyük emeği olan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a, hayırsever iş adamlarımıza ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Tırlar da öncelikle un var. Dayanıklı temel gıda maddeleri var, battaniye var, ayakkabı var, çocuk bezi var, çocuk gıdaları var."

Tırlar daha sonra dualar eşliğinde Suriye'nin Bayırbucak bölgesine uğurlandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.