Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Bayırbucak Türkmenlerine yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı Sivas Şubesince toplanan 6 tır yardım malzemesi, Türkmenlere gönderildi

SİVAS (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Sivas Şubesince temin edilen yardım malzemeleri, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere 6 tırla yola çıkarıldı.

Vakfın Sivas Şube Başkanı Sabri Şanlı, kent meydanındaki törende, başta kadın ve çocuklar olmak üzere Suriyelilerin yıllardır büyük kayıplar verdiğini söyledi.

Suriye halkının açlık ve kış şartlarıyla mücadele ettiğini belirten Şanlı, Avrupa'ya sığınmaya çalışanlardan onlarcasının da her gün denizlerde boğulduğunu dile getirdi.

Suriye'de kalan halkın durumunun "içler acısı" olduğunu vurgulayan Şanlı, şunları kaydetti:

"Bir ekmeğin, bir elbisenin bile ölümü engelleyebileceği, en küçük yardımın hayati önem taşıdığı şu günlerde, Suriyeli kardeşlerimizin bize ihtiyacını bilmenin hassasiyetiyle çalışıyoruz. Oradaki kardeşlerimizin dertlerine derman olmak için İHH gönüllülerince il merkezi, ilçeler ve köylerden toplanan 6 tır insani yardım malzemesini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız."

Türkmenlere gönderilen yardım tırlarında, 50 ton un, 10 ton kuru gıda, 2 çadır, su ve kıyafet bulunduğu belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.