Boston’da kanun konçertosu

Boston’da kanun konçertosu
ABD’nin Boston kentinde film festivali kapsamında düzenlenen etkinlikte kanun konçertosu seslendirildi

BOSTON (AA) - ABD’nin Boston kentinde, film festivali çerçevesinde düzenlenen “Boston’da Türk Melodileri” adlı konserde, kanun konçertosu seslendirildi.

Boston Goethe Enstitüsü’ndeki konserin ilk yarısında, besteci Murat Akçay’ın kanun ve yaylı sazlar için yazdığı konçerto, ünlü kanun virtüözü Tahir Aydoğdu klasik Türk müziğinin bestelerinden oluşan bir program sundu.

Türk Musikisi’nin seçkin örneklerinin yer aldığı programın bir bölümünde Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ses sanatçısı Hülya Aydoğdu, Tahir Aydoğdu’ya eşlik etti.

Aydoğdu, konserin ikinci yarısında Turgay Erdener’in "Sen Sen Sen", Musa Göçmen’in "Yüzün" ve Kevser Hanım’ın "Nihavend Longa"sını da seslendirdi.

Boston’daki festival çerçevesinde ayrıca, Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu ikilisi de Boston Üniversitesi’nde bir konser verdi. Boston Üniversitesi Howard Thurman Kültür Merkezi’ndeki konser de dinleyicilerden büyük alkış topladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.