Çanakkale-Ankara 19. Zafer Koşusu

Çanakkale-Ankara 19. Zafer Koşusu
Gelibolu Yarımadası'ndan alınan Türk bayrağı, deniz suyu ve toprak, Çanakkaleli atletler tarafından Balıkesir'in Gönen ilçesine getirildi


BALIKESİR (AA) - Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Çanakkale-Ankara 19. Zafer Koşusu'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teslim edilmek üzere Gelibolu Yarımadası'ndan alınan Türk bayrağı, deniz suyu ve toprak, Balıkesir'in Gönen ilçesine ulaştırıldı.

Emanetleri taşıyan Çanakkaleli sporcuların gelişi için Gönen ilçesi Denizkent Mahallesi'ndeki Jandarma Karakol Komutanlığı önünde tören yapıldı.

Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, törende yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşları'nda 250 bin şehit verildiğini belirterek, "Çanakkale Zaferi, ulusumuzun her geçen gün azalan ümitlerini yeniden yeşertmesi ve Kurtuluş Savaşı'nı başlatması nedeniyle çok önemlidir" dedi.

Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel de bu ülkenin kolay kazanılmadığını vurguladı.

Bu topraklar için çok şehit verildiğini hatırlatan Sonel, "Hala ülkemiz üzerinde oyunlar oynanıyor. Mevlam, ezanımızı susturmak isteyenlere, vatanımıza ve toprağımıza göz dikenlere fırsat vermesin" diye konuştu.

Görgülüarslan, öğrenciler tarafından şiirler okunması ve halk oyunu gösterisi sunulmasının ardından emanetleri Sonel'e verdi.

Bandırma Kaymakamlığınca koruma altına alınan bayrak, toprak ve deniz suyu, yarın Karacabey ilçesinde Bursalı atletlere teslim edilecek. Ankara'ya kadar güzergahtaki diğer illerin sporcuları tarafından taşınacak emanetler, 18 Mart'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.