Çanakkale'den Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Çanakkale'den Bayırbucak Türkmenlerine yardım
ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale İnsani Yardım Derneği öncülüğünde toplanan un ve peynirlerin yüklendiği tır, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.Dernek...

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale İnsani Yardım Derneği öncülüğünde toplanan un ve peynirlerin yüklendiği tır, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.
Dernek Başkanı Murat Büyük, Cumhuriyet Meydanı'nda tırın hareketinden önce düzenlenen törende yaptığı konuşmada, iki ay içinde Bayırbucak'taki Türkmenler için başlattıkları yardım kampanyası kapsamında 5'inci tırı Çanakkale'den, 6'ncı tırı Çan ilçesinden yola çıkaracaklarını söyledi.
Çanakkalelilerin, Halep'e, Şam'a, Cerablus'a ve Bayırbucak'a sahip çıkma iradesini fazlasıyla gösterdiğini belirten Büyük, Çanakkale'de hazırlanan tırda 24 ton un ve 2 ton peynir bulunduğunu bildirdi.
Büyük, yardım çalışmalarının süreceğini ifade ederek, "100 yıl önce kafirlerin, diktatörlerin oyununu bozduğumuz bu topraklardan yine bugün zalim Esed'e ve iş birlikçilerine diyoruz ki biz Çanakkale olarak, Türkiye olarak her daim zulmün, zalimin karşısında dimdik ayakta ve mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.
Tır, dua edilmesinin ardından yola çıkarıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.