Çin Devlet Başkanı Şi, Merkel ile görüştü

Çin Devlet Başkanı Şi, Merkel ile görüştü
Çin Devlet Başkanı Şi, başkent Pekin'de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, başkent Pekin'de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü.

Görüşmede, Çin Devlet Başkanı Şi, taraflar arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasından bu yana Çin-Alman ilişkilerinin olgun bir gelişim aşamasına girdiğini ve tarafların çok üst seviyede bir yararcı işbirliğine ulaştığını söyledi.

Şi, Çin ve Almanya'nın uluslararası meselelerde işbirliği şeklinin yenilenmesi ve diplomatik ve güvenlik alanlarında iletişimini güçlendirilmesinin yanı sıra birbirlerinin temel çıkar ve kaygılarını koruma, karşılıklı güvenin artırılması önerisinde bulundu.

Şi ayrıca, Çin'in sanayi sektörünü geliştirmek ve büyümeyi güçlendirmeyi amaçlayan "Made in China 2025" programı ve Almanya'nın "Endüstri 4.0" stratejisi ile oluşturdukları platformda iki devletin, şirketlerine tasarılarını uygulamaya geçirilmesi tavsiyesinde bulundu.

Çin ve Avrupa Birliği (AB) arasında ticari tartışmaya da değinen Şi, Çin ve Almanya'nın rekabet ve işbirliğini nesnel bir şekilde ele alarak, Çin ve AB'nin ilgili konuda sorunlarını çözmesi, ticari ve ekonomik bağların sağlıklı gelişmesini umduklarını dile getirdi.

Görüşmede, tarafların ticari ilişkileri noktasında karşılıklı güveninin artırılması gerektiğini ifade eden Merkel ayrıca, uluslararası sorunlarda Çin'in önemli rolünden memnuniyet duyduklarını, bölgesel ve uluslararası sıcak konularda işbirliği ve koordinasyonu artırmaya hazır olduklarını kaydetti.

Merkel, ülkenin kuzeydoğusunda bulunan Şınyang kentindeki temaslarının ardından bugün ülkeden ayrılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.