Eş-Şark el-Avsat’ın Beyrut ofisi basıldı

Eş-Şark el-Avsat’ın Beyrut ofisi basıldı
Suudi Arabistan’ın Eş-Şark el-Avsat gazetesinin Beyrut ofisi birkaç saldırgan tarafından basılarak eşyalara zarar verildi

Londra merkezli Suudi Arabistan’a ait Arapça yayın yapan Eş-Şark el Avsat gazetesinin, bugünkü baskısında "Lübnan’ı kötü gösteren bir karikatür yayınladığı" gerekçesiyle Beyrut ofisinin birkaç saldırgan tarafından basılarak, eşyalara zarar verildiği bildirildi.

Güvenlik kaynakları, "Yaklaşık 10 kişiden oluşan bir grubun gazetenin başkent Beyrut’un Tabaris bölgesindeki ofisine zorla girdiğini ve ofisteki bazı eşyaları kırarak, evrakları dağıttığını" belirtti.

Sosyal medyada da gazete ofisine ait olduğu iddia edilen ve evrakların etrafa saçıldığı, ofis eşyalarının dağınık bir şekilde görüldüğü bir fotoğraf paylaşıldı.

Gazetenin bugünkü baskısında Arapça’da "1 Nisan Şakası" anlamına gelen "Nisan yalanı" kelimesinin altında Lübnan bayrağının yer aldığı karikatürün, söz konusu saldırının gerekçesi olduğu ifade ediliyor.

Bugün benzer şekilde, Suudi Arabistanlı Middle East Broadcasting Center (MBC) Group'un sahibi olduğu El-Arabiyye ve El-Arabiyye el-Hades televizyonlarının Beyrut ofisleri "güvenlik gerekçesiyle" kapatılmıştı.

Her iki kanalın Beyrut ofislerindeki çalışanların tehdit altında oldukları ve güvenlikleri nedeniyle ofislerin bugünden itibaren kapatıldığı aktarılmıştı. Kaynaklar ayrıca, her iki kanalın çalışanlarına da tazminat ödeneceğini açıklamıştı.

Suudi Arabistan, geçen şubat ayında Lübnan ordusuna yapacağı 4 milyar dolarlık askeri yardım kararından "Lübnan'ın iki ülke arasındaki kardeşçe ilişkilere uymayan tutumu" sebebiyle vazgeçtiğini açıklamıştı. Başta Suudi Arabistan olmak üzere Körfez ülkeleri ve Lübnan ilişkilerinde, Hizbullah’ın ülke siyasetindeki rolü nedeniyle yüksek düzeyde gerilim yaşanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.