Eşini öldüren sanığa 24 yıla kadar hapis istemi

Eşini öldüren sanığa 24 yıla kadar hapis istemi
Diyarbakır'da iki kızını pompalı tüfekle öldürdüğü gerekçesiyle eşini bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanığa 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da iki kızını pompalı tüfekle öldürdüğü gerekçesiyle eşini bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanık hakkındaki iddianame mahkemece kabul edildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, tutuklu sanık Sadık Toprak hakkında eşini öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

İddianamede, Kayapınar ilçesinde 22 Eylül 2015'te, maktul Adalet Toprak'ın kızları 18 yaşındaki Havva ve 20 yaşındaki Kevser Toprak ile tartıştığı belirtildi.

Tartışma üzerine anne Toprak'ın kızları Havva ile Kevser'i tüfekle ateş ederek öldürdüğü ifade edilen iddianamede, kadın ile eşi arasında da boğuşma yaşandığı aktarıldı.

Tutuklu sanık Sadık Toprak'ın ifadesinin de yer aldığı iddianamede, katil zanlısının maktul eşinin psikolojik sorunları olduğunu, olaydan yaklaşık 1,5 yıl önce kendisini de öldürmeye çalıştığını söylediği belirtildi.

İddianamede, Toprak'ın şu ifadelerine yer verildi:

"Eşimi tedavi ettirmek istedim ancak tedaviye yanaşmayarak zaman zaman evde huzursuzluk ve taşkınlık çıkarıyordu. Eşim olay günü kızımız Havva ile dershane meselesi nedeniyle tartıştıktan sonra tüfekle ateş ederek önce onu daha sonra diğer kızımız Kevser'i öldürdü. Kızlarımı öldürdükten sonra bana yöneldi. Eşimden tüfeği almaya çalıştım, rahatsızlığımdan dolayı başarılı olamadım. Boğuşma esnasında üzerimde bulunan bıçakla eşimi vurdum. Tüfeği bırakmaması nedeniyle daha sonra ayakkabılığa koymuş olduğum bıçakla birkaç kez daha bıçakladım. Eşimin beni öldüreceği korkusuyla kendimi korumak amacıyla müdahale ettim. Amacım eşimi öldürmek değildi, meşru müdafaa şartları içerisinde hareket ettim, pişmanım."

Otopsi raporunda Adalet Toprak'ın vücudunda 7 bıçak yarası tespit edildiği belirtilen iddianamede, sanık Sadık Toprak hakkında 18 yıldan 24 yıla kadar hapis istendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.