Galatasaray-Konyaspor maçından notlar

Galatasaray-Konyaspor maçından notlar
Trendyol Süper Lig'in 19. haftasında TÜMOSAN Konyaspor'u konuk eden Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, son oynanan resmi müsabakanın ilk 11'ine göre zorunlu 4 değişikliğe gitti.

Trendyol Süper Lig'in 19. haftasında TÜMOSAN Konyaspor'u konuk eden Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, son oynanan resmi müsabakanın ilk 11'ine göre zorunlu 4 değişikliğe gitti.

Son maçını Süper Lig'in 18. haftasında 24 Aralık 2023'te Ülker Stadı'nda Fenerbahçe ile yapan sarı-kırmızılı takım, RAMS Park'ta Konya temsilcisini ağırladı.

Galatasaray, karşılaşmaya Fernando Muslera, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Barış Alper Yılmaz, Kerem Demirbay, Tanguy Ndombele, Kerem Aktürkoğlu, Dries Mertens, Wilfried Zaha, Halil Dervişoğlu ilk 11'i ile çıktı.

Sarı-kırmızılı ekibin yedek kulübesinde Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Tete, Gökdeniz Gürpüz, Baran Demiroğlu, Ali Yeşilyurt, Ali Turap Bülbül, Hamza Akman, Efe Akman, Kazımcan Karataş yer aldı.

Tecrübeli teknik adam, Fenerbahçe derbisinde ilk 11'de sahaya sürdüğü Mauro Icardi'den sakatlığı, Sacha Boey ve Lucas Torreira'dan sarı kart cezaları, Hakim Ziyech'ten ise Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele eden Fas Milli Takımı'na gitmesi nedeniyle yararlanamadı.

Buruk, Boey'un yerine sağ bekte Kaan Ayhan'a görev verdi. Orta sahanın ortasında Ndombele, sağ kanatta Zaha ve santrforda Halil Dervişoğlu görev yaptı.

Ev sahibi takımda, Davinson Sanchez ve Sergio Oliveira sakatlıkları, Cedric Bakambu ise Demokratik Kongo Cumhuriyeti Milli Takımı ile Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele ettiği için kadroda yer almadı.

GALATASARAY'DA KULÜBENİN YAŞ ORTALAMASI 20

Sarı-kırmızılı ekibin yedek kulübesindeki futbolcularının yaş ortalaması 20 oldu.

Sakatlıklar, cezalar ve Afrika Uluslar Kupası'na giden oyuncuları nedeniyle 7 eksiği bulunan Galatasaray, maç kadrosunda birçok gence de yer verdi.

Galatasaray'ın yedek kulübesinde 32 yaşındaki Günay, 23 yaşındaki Tete, 20 yaşındaki Kazımcan, 19 yaşındaki Eyüp ile Hamza, 18 yaşındaki Baran, Ali Yeşilyurt ve Ali Turap Bülbül, 17 yaşındaki Gökdeniz ve Efe görev bekledi.

Bu futbolcuların yaş ortalaması ise 20 olarak gerçekleşti.

HALİL DERVİŞOĞLU LİGDE İLK KEZ 11'DE

Galatasaray'ın yeni transferlerinden Halil Dervişoğlu, bu sezon ilk kez bir Süper Lig maçına ilk 11'de başladı.

Bu sezon Süper Lig'de 8 maçta forma giyen 24 yaşındaki santrfor, tümüne yedeklerden dahil oldu. Halil, Mauro Icardi'nin sakatlandığı, Bakambu'nun da milli takımda olduğu haftada 11'de kendisine yer buldu.

NDOMBELE 5 MAÇ SONRA 11'DE

Sarı-kırmızılı ekibin Fransız orta saha oyuncusu Tanguy Ndombele, 5 resmi karşılaşmadan sonra 11'e girdi.

Son olarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde İstanbul'da İngiltere temsilcisi Manchester United ile yapılan maça ilk 11'de başlayan Ndombele, 5 resmi müsabakanın ardından ilk kez bir maçın başlangıç kadrosunda yer aldı.

ICARDİ, BU SEZON İLK KEZ MAÇ KAÇIRDI

Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, bu sezon transferi gerçekleşmesinden sonra ilk kez bir maçta forma giymedi.

Sarı-kırmızılı takımın geçen sezon şampiyonluğunda başrolü oynayan futbolculardan olan Icardi'nin bonservisi temmuz ayının sonunda alındı.

Kadroya dahil edildikten sonra UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerindeki Zalgiris maçında statü gereği forma giyemeyen Icardi, sonrasındaki 27 karşılaşmada da sahaya çıktı. Çıktığı 27 resmi müsabakada 17 kez fileleri havalandıran Icardi, ilk kez bir maça çıkmadı.

Fenerbahçe maçında aldığı darbe sonrası yüz kemiklerinde kırık oluşan Mauro Icardi'nin bir süre oynamamasına karar verilmişti.

ANGELİNO YİNE KADRODA YOK

Teknik direktör Okan Buruk, İspanyol sol bek Angelino'yu yine kadroya almadı.

Sarı-kırmızılı takımın Süper Lig'de son 2 haftada yaptığı VavaCars Fatih Karagümrük ve Fenerbahçe maçlarının kadrosuna alınmayan 27 yaşındaki futbolcu, Konyaspor mücadelesinde de 21 kişi arasına giremedi. Konyaspor maçıyla Angelino'nun üst üste forma giymediği Süper Lig müsabaka sayısı 8'e yükseldi.

Angelino, bu süreçte sadece UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3 karşılaşmada süre aldı.

AHMET ÇALIK UNUTULMADI

Galatasaray takımı, eski milli futbolcuları Ahmet Çalık'ı vefatının 2. yılında andı.

Konyaspor'da forma giyerken 11 Ocak 2022'de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden eski Galatasaraylı Ahmet Çalık için soyunma odasında dolap ayrıldı. Bu alana üzerinde Ahmet Çalık'ın fotoğrafının olduğu ve "Kalbimizdesin Ahmet Çalık" yazılı tişört asıldı.

Aynı tişört, müsabaka sırasında Galatasaray yedek kulübesinde bir koltuğa konuldu.

KONYASPOR'UN GENÇ KALECİSİ DENİZ İLK SÜPER LİG MAÇINA ÇIKTI

Konyaspor'un 18 yaşındaki file bekçisi Deniz Ertaş, kariyerindeki ilk Süper Lig maçında Galatasaray'a karşı mücadele etti.

Konyaspor'da bu sezon yapılan 17 maçın tamamında kaleyi koruyan Fransız file bekçisi Paul Bernardoni, Galatasaray müsabakasının kadrosuna alınmadı. İstanbul deplasmanında maça 18 yaşındaki Deniz Ertaş ilk 11'de başladı.

Alt yaş milli takımlarda da forma giyen Deniz, ilk Süper Lig maçına çıktı.

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.