Dünya Gazze'deki soykırıma tepki için kendini yakan Aaron Bushnell'i konuşuyor

ABD Hava Kuvvetleri mensubu Aaron Bushnell'in, Gazze'deki soykırıma ortak olmayacağını söyleyerek İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde kendisini ateşe vermesi, Arap dünyasında büyük yankı uyandırdı.

Dünya Gazze için kendini yakarak can veren Aaron Bushnell'i konuşuyor.

İngiliz müzisyen Waters, Gazze için kendini yakan ABD askerinin videosunu paylaştı

İNGİLİZ MÜZİSYEN WATERS, GAZZE İÇİN KENDİNİ YAKAN ABD ASKERİNİN VİDEOSUNU PAYLAŞTI

Dünyaca ünlü rock grubu Pink Floyd'un kurucularından İngiliz müzisyen ve besteci George Roger Waters, ABD Hava Kuvvetleri askeri Aaron Bushnell'in "Gazze'deki soykırıma ortak olmayacağını" söyleyerek kendini yaktığı videoyu paylaşt

Waters'ın, sosyal medya platformu Instagram hesabında paylaştığı "Bushnell'in başından aşağı benzin dökerek kendisini ateşe verdiği" videonun arka planında Pink Floyd'un "The Gunners Dream" isimli parçası çalıyor.

İngiliz müzisyen, videonun açıklamasında ise Aaron Bushnell'e atfen, "Her gece beynimde dönüp duruyor, hayali beni çıldırtıyor, son sahnesini öylece silip atamayız, hayaline kulak verin." ifadelerine yer verdi.

Arka planda çalan The Gunners Dream parçası, bir askerin baskın sırasında ölmesini ve gelecekte savaşın olmadığı güvenli bir dünya hayalini anlatıyor.

İSRAİL'İ PROTESTO İÇİN KENDİNİ YAKAN ABD ASKERİ, ARAP BAHARI'NIN FİTİLİNİ ATEŞLEYEN "BUAZİZİ"YE BENZETİLDİ

Arap ülkelerinden çok sayıda X sosyal medya kullanıcısı, İsrail Büyükelçiliği önünde "Artık soykırıma iştirak etmeyeceğim.", "Şimdi oldukça şiddetli bir protesto düzenleyeceğim ancak Filistinlilerin işgalcilerin elinde yaşadıkları karşısında benim eylemim çok da büyük bir şey değil." dedikten sonra başından aşağı benzin dökerek kendisini ateşe veren asker Bushnell için "Amerika'nın Buazizi'si" ifadesini kullandı.

ABD Hava Kuvvetlerinde aktif görevde bulunan 25 yaşındaki Amerikan askerini, 2010 yılında kendini ateşe veren Tunuslu seyyar satıcı Muhammed Buazizi'ye benzeten Arap sosyal medya kullanıcıları, Buazizi'nin Tunus'ta "Yasemin Devrimi" Arap dünyasında ise "Arap Baharı" olarak adlandırılan süreci başlatan isim olduğuna dikkati çekti.

"Labnan" isimli bir hesap, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "Amerikalı Buazizi öldü." ifadesini kullandı.

Abdurrahman Amir isimli bir sosyal medya kullanıcısı, "Bushnell, Muhammed Buazizi mi olacak? Amerika, Avrupa Baharı'nın zamanı geldi mi?" paylaşımında bulundu.

Musa Mazin isimli kullanıcı da "Buazizi'nin Amerika'da yeniden dirildiğini düşünüyorum." ifadesine yer verdi.

Ahmed el-Cuheyni ise, "Amerika'nın Buazizi'sinin Filistin'e özgürlük diyerek can verdiğini" belirtti.

aaron-1.jpeg

İki yüzlü Batı medyasından "karartma"

Gazeteci Dima el-Hatib, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Batı medyasının, Amerikalı asker haberini verdiğini ancak "Filistin", "Gazze" ya da "soykırım" ifadelerini kullanmadığını belirtti.

Batı medyası için "utanç verici bir gazetecilik" ifadesini kullanan Hatib, Amerikalı askerin yaptığı eylemle vermek istediği mesajın engellenmeye çalışıldığını kaydetti.

SON NEFESİNE KADAR "FİLİSTİN'E ÖZGÜRLÜK" DİYE BAĞIRDI

ABD Hava Kuvvetlerinde aktif görevde olan 25 yaşındaki Aaron Bushnell, İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde "Artık soykırım suçuna iştirak etmeyeceğim." demiş ve sonrasında başından aşağı benzin dökerek kendisini ateşe vermişti.

Üzerinde askeri üniformasıyla Bushnell, nefesi kesilene kadar "Filistin'e özgürlük" diye bağırmıştı.

Alevler içinde kalan Bushnell’e Büyükelçilik polislerinden birinin silahını doğrultup beklediği görülürken, diğer polisin de "Silaha değil yangın söndürücüye ihtiyaç var." diyerek söndürmeye çalıştığı görülmüştü.

Metropolitan Polis Departmanı, 25 yaşındaki Bushnell'in, kendisini yakmasının ardından yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

"BUSHNELL'İN ÖLÜMÜ EYLEM ÇAĞRISIDIR"

New York'ta bir grup Filistin destekçisi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak kendini ateşe veren ABD askeri Aaron Bushnell'i anmak için toplandı.

Manhattan'daki Ordu Kayıt Merkezi önünde toplanan göstericiler, 25 yaşındaki ABD Hava Kuvvetleri mensubu Bushnell'in İsrail'in bombardımanları sonucu ölen siviller için kendini yakmasının anısına anma programı gerçekleştirdi.

Times Meydanı'ndaki dev Amerikan bayrağı önüne konulan Bushnell'in posterinin etrafı karanfil ve mumlarla süslendi.

"Aaron Bushnell'i Onurlandır", "Gazze'deki Soykırıma ABD'nin Askeri Desteğini Durdurun" yazılı pankartlar taşıyan aktivistler, İsrail'in Gazze'de katlettiği Filistinli sivillerin isimlerinin listelendiği büyük bir ruloyu yola sererek turistik mekanda dikkatleri çekmeye çalıştı.

aa-20240228-33830438-33830420-israili-protesto-icin-kendini-yakan-abd-askeri-new-york-kentindeki-dunyaca-unlu-times-meydaninda-anildi-1.jpg

Aktivist grup NYCPYM'nin öncülüğünde düzenlenen anma programına katılanlar, yağmura rağmen saatlerce Bushnell'in posterinin etrafından ayrılmadı.

aa-20240228-33830438-33830414-israili-protesto-icin-kendini-yakan-abd-askeri-new-york-kentindeki-dunyaca-unlu-times-meydaninda-anildi.jpg

"Arabic Post" sitesi ise Newsweek, Washington Post, CNN'in yanı sıra Batılı ajansların olaya ilişkin haberlerinin fotoğraflarını yayınladı.

Yapılan paylaşımda, Batı medyasının Bushnell'in kendisini yakma nedenini söylememe konusunda anlaşmış olduğu ancak askerin, sebebini zaten videoda açıkladığı vurgulandı.

aa-20240228-33830438-33830436-israili-protesto-icin-kendini-yakan-abd-askeri-new-york-kentindeki-dunyaca-unlu-times-meydaninda-anildi.jpg

Arabic Post, Batı medyasının haberlerinde Bushnell'in kendini ateşe verme nedenini görmezden gelmelerine ilişkin, "Nedeni bilmiyorlar mı, Bushnell'in videosu onlara ulaşmadı mı?" ifadesini kullandı.

aa-20240228-33830438-33830415-israili-protesto-icin-kendini-yakan-abd-askeri-new-york-kentindeki-dunyaca-unlu-times-meydaninda-anildi.jpg

Arap gazeteci ve yazar Semer Cerrah, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ABD medyasının Bushnell olayını kararttığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"New York Times gazetesindeki haberde ne Filistin'den ne de Gazze'den söz ediliyor. CNN de haberinde, bir Hava Kuvvetleri mensubunun Washington'daki İsrail Büyükelçiliği dışında kendini ateşe verdiğini söylüyor. Haberde Gazze ve soykırımdan söz edilmiyor."

aa-20240228-33830438-33830417-israili-protesto-icin-kendini-yakan-abd-askeri-new-york-kentindeki-dunyaca-unlu-times-meydaninda-anildi.jpg

Çıkarcı medyanın, ABD'nin iç politikasında yol açtığı büyük etkiyi inkar etme ve olayın üstünü örtme çabalarına rağmen Bushnell olayının ülkedeki sosyal medya ağlarında trend olduğuna işaret eden Cerrah, "Bu eylemin, Gazze için gençler üzerinde oluşturacağı etkiyi artık siz düşünün." dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.