Görme Engelli Suriyeli, Ekmeğini Türkiye'de Kazanıyor

Görme Engelli Suriyeli, Ekmeğini Türkiye'de Kazanıyor
Suriye'nin Halep kentindeki çatışmaların ve bombardımanın yoğunlaşması üzerine 3 yıl önce ailesiyle Türkiye'ye sığınan Sadık Horo, ülkesindeki ustasının Gaziantep'te açtığı tekstil atölyesinde kalfalık yaparak geçimini sağlıyor- Horo:- "Benden daha zor du

GAZİANTEP (AA) - FERİDE PELİN İNAL - Suriye'nin Halep kentindeki çatışmaların ve bombardımanın yoğunlaşması üzerine 3 yıl önce ailesiyle Türkiye'ye sığınan 30 yaşındaki görme engelli Sadık Horo, ülkesindeki ustasının Gaziantep'te açtığı tekstil atölyesinde kalfalık yaparak geçimini sağlıyor.

Doğuştan görme engelli Horo, 3 yıl boyunca Türkiye'nin farklı illerinde çalıştıktan sonra 7 ay önce Gaziantep'te atölye kuran Suriye'deki ustasının yanında çalışmaya başladı.

Görme engeline ve yaşadığı zorluklara rağmen çalışma azmini kaybetmeyen 2 çocuk babası Horo, ülkesine duyduğu özleme rağmen, yeniden işinde çalışabilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Horo, görme engelli olarak zor yaşamına bir de savaş eklenince daha ağır koşullara maruz kaldığını ifade etti.

Tüm zorluklara rağmen haline şükrettiğini belirten Horo, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle ailesiyle 3 yıl önce Türkiye'ye sığındıklarını söyledi.

Türkiye'de farklı illeri dolaştığını ve çeşitli işlere girdiğini anlatan Horo, "Adana'ya, Kilis'e ve İstanbul'a gittim. 7 ay önce Gaziantep'e geldim. Suriye'deki ustam burada atölye kurunca beni yanına aldı." dedi.

Görme engelinin yanında gurbetin kendisini daha da zorladığını dile getiren Horo, şunları kaydetti:

"Suriye'de yaşarken hayatım daha güzeldi. Evim iş yerime çok yakındı. Çok fazla geçim sıkıntısı yaşamıyordum. Şükürler olsun burada iyi kötü geçiniyoruz. Ustamdan Allah razı olsun. Benden daha zor durumda olan insanlar var. Ben evimi geçindirebiliyorum. Bir ekmek götürüyorum. İstediğim gibi bir terzi olamasam da onlara kalfalık yapıyorum. Kumaşlardan kalan iplikleri kesiyorum. Kumaşları düzenliyorum. Gücüm yettiğince çalışıyorum. En büyük sıkıntım akşamları eve gitmek. Buradaki arkadaşlarım beni durağa kadar götürüyor ama yine de biraz korkuyorum. Burası güzel, insanları da çok iyi ama ben vatanımı çok özlüyorum, vatanıma dönmek istiyorum."

Usta Bekir Mallı da Sadık Horo'yu çok eskiden beri tanıdığını belirterek, "Biz Halep'te de beraberdik. Sadık bizim yanımızda çalışırdı. Savaş olunca her şey dağıldı. Hepimiz bir yerlere savrulduk. Yeniden atölye kurunca Sadık'ı yanıma alacağıma söz vermiştim. Çok şükür yeniden atölyemizi kurduk. Sadık İstanbul'da çalışıyordu. Hemen onu çağırdım. Burada gücünün yettiğince çalışıyor. Kumaşlardan kalan iplikleri kesiyor, isteyenlere kumaş götürüyor. Elimizden geldiğince ona destek oluyoruz. Olmaya da devam edeceğiz." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.