Hasankeyf'e jetski keyfi

Hasankeyf'e jetski keyfi
Batman'ın tarihi ilçesi Hasankeyf'e gelen ziyaretçiler, Dicle Nehri'nde jetski yapıyor

BATMAN (AA) - Ilısu Barajı'nın tamamlanması ile su altında kalacak Batman'ın Hasankeyf ilçesinde, bir işletmecinin getirdiği jetski yoğun ilgi görüyor.

Terör örgütü PKK'nın son dönemde artan saldırıları nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Hasankeyf'teki esnaf, farklı aktivitelerle ziyaretçi sayısını artırmaya çalışıyor.

Turizmci Şehmus Yıldız, Bodrum'da gördüğü jetskiden satın alarak, ilçeye getirdi.

Yıldız, ilçe turizmine kakı sunmak amacı ile satın aldığı jetskiye ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiğini belirterek, "Ilısu Barajı'nın tamamlanması ile burada büyük bir göl oluşacak. Su miktarı artacağı için daha fazla su sporu ve akviteleri yapılabilecek. Baraj tamamlandığında jetski sayısını 4'e çıkaracağım." dedi.

Ziyaretçilerden Mustafa Kavak ise Hasankeyf'te bu tür aktiviteleri görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Jetskiyi bir kaç yıl öncesine kadar sadece televizyondan izliyorduk. Ama şimdi buraya da geldi ve binip gezebiliyoruz. Turizme de katkısının olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.