Hayatın bir parçası oldular

Hayatın bir parçası oldular
Suriye’den Konya’ya gelen resmi rakamlara göre sayıla 25 bini geçen mülteciler adeta hayatımızın bir parçası haline geldi.

Suriye’den Konya’ya gelen resmi rakamlara göre sayıla 25 bini geçen mülteciler adeta hayatımızın bir parçası haline geldi. Özellikle Şükran, Şems ve Sahip Ata mahallelerinde yoğunlaşan Suriyeli nüfusuna ticarete dahil etmek isteyen bölge esnafı, onlara yönelik hizmetlere imza atıyor. Başta telefoncular olmak üzere bölgede Suriyelilere hitap eden esnaf sayısı günden güne artarken, dükkan vitrinlerini ise Arapça yazılar süslüyor. Mali durumu iyi olan Suriyeliler ise kiraladıkları dükkanlarda ticari faaliyet gerçekleştiriyor. Suriyelilerin ticareti, telefon bayiliği, lokanta ve berberlik üzerine yoğunlaşırken, unlu mamüller sektöründe de Suriyeli sayısı hızla artıyor.
SURİYE EKMEĞİ MUTFAKLARDA
Kendi yöresel lezzetleriyle ekmek üreten Suriyelilerin ‘tandır ekmeği’ sofralarda yer almaya başladı. “Lübnan ekmeği” ve “Suriye ekmeği” olarak üretilen ve hemen her köşe başında satılmaya başlanan ekmeklere mülteciler büyük ilgi gösteriyor. Ekmeği tadan Konyalılar ise, lavaşa benzettikleri ekmeğin daha tuzsuz olduğunu ifade ediyor. (Zeliha Bozdemir)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.