Hedef sağlıklı toplum

Hedef sağlıklı toplum
Halk Sağlığı Kurumu, sağlıklı toplum projesi kapsamında bugüne kadar 4 bin 491 adet bisiklet dağıtımı gerçekleştirerek, obezite ile mücadele konusundaki kararlı bir tutum sergiledi

M. Esad Çağla'nın özel haberi

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı (THSKB) tarafından başlatılan “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat” programı kapsamında Konya’da 2016 yılının ilk 10 ay içerisinde toplamda 3 bin 351 bir adet bisiklet dağıtımında bulunuldu. Sağlık, insan yaşamının sürdürülmesinde, yaşam kalitesinin yükseltilmesinde ve korunmasında özel bir öneme sahip. Sağlığın korunması ve geliştirilmesi kişinin öncelikle kendi sağlığına sahip çıkması ve sağlık bilincini geliştirmesi ile mümkün olduğu her platformda hatırlatılmakta. Özellikle fiziksel aktivitenin az olmasına bağlı artan hastalıklar neticesinde obezite de önemli bir sorun haline geliyor.

OBEZİTE HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Hedefimiz “Minimum Hastalık Riski, Maksimum Sağlık” diyen İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, “Ülkemizde de diğer dünya ülkelerinde olduğu gibi obezite görülme sıklığı gün geçtikçe artmaktadır. Yapılan araştırmalar dünyada olduğu gibi ülkemizde de fazla kilolu olma ve obezite sıklığının giderek arttığını ve obezitenin özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi etkisi altına almaya başladığını göstermektedir. Ulusal sağlık politikalarının ana hedefi sağlıklı bireylerden oluşan sağlıklı bir topluma ulaşmaktır. Sağlıklı topluma ulaşmak için de sektörler arası işbirliğini kuvvetlendiren politikaların geliştirilmesine ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

HAREKETSİZ YAŞAM TOPLUMUN EN BÜYÜK SORUNU

Hareketsiz yaşamın modern toplum için en önemli halk sağlığı problemi olduğunu belirten Öznavruz, “Sağlık Bakanlığımız bulaşıcı olmayan hastalıklarla mücadele için harekete geçti.  Toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek amacıyla 2010 yılında Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programını Başbakanlık Genelgesi ekinde yayımlayarak uygulamaktadır. 2010 yılında Resmi Gazetede Başbakanlık Genelgesi olarak yayımlanarak yürürlüğe giren “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” 2014-2017 yıllarını içerecek şekilde güncellenmiştir. Nitekim 2014-2018 yıllarını kapsayan Onuncu Kalkınma Planı’nda da, ‘15 yaş ve üzeri nüfusta yeterli fiziksel aktivite yapanların oranının yüzde 62’ye çıkarılması’ hedef olarak belirtilmektedir” dedi.(Muhammed Esad Çağla)

 

DAĞITILAN TOPLAM 4491 ADET BİSİKLETİN KURUMLARA GÖRE DAĞILIMI

 

KURUM ADI                       2015 YILI      2016 YILI

Milli Eğitim Müdürlüğü         1040    2408

Selçuk Üniversitesi                100      -

Kamu Hastaneler Birliği        -           20

İl Sağlık Müdürlüğü               -           18

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü           -           30

Sivil Toplum Kuruluşları        -           140

Aile ve Sosyal Pol. İl Müd.    -           45

Akşehir Belediyesi                 -           540

Necmettin Erbakan Üniv.      -           150

hedef-saglikli-topluma-ulasmak-(1).jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.