Hindistan'da olimpiyat madalyası sahibi kadın güreşçiler gözaltına alındı

Hindistan'da olimpiyat madalyası sahibi kadın güreşçiler gözaltına alındı
Hindistan'da hakkındaki cinsel istismar iddiaları nedeniyle Hindistan Güreş Federasyonu Başkanı Brij Bhushan Sharan Singh'ın istifa tmesi ve tutuklanması talebiyle protesto düzenleyen bazı kadınlar gözaltına alındı.

Hindistan'da hakkındaki cinsel istismar iddiaları nedeniyle Hindistan Güreş Federasyonu Başkanı Brij Bhushan Sharan Singh'ın istifa etmesi ve tutuklanması talebiyle protesto düzenleyen, aralarında olimpiyat madalyası kazananların da bulunduğu bazı Hint kadın güreşçiler gözaltına alındı.

Ulusal basındaki haberlere göre, başkent Yeni Delhi’deki Jantar Mantar bölgesinden yeni parlamento binasına yürümek isteyen kadın güreşçilere polis izin vermedi.

Bunun üzerine arbede yaşandı.

Delhi Emniyet Müdürlüğünden polis memuru Dependra Pathak, kadın güreşçilerin 23 Nisan’da düzenledikleri protestodan bu yana yeni parlamento binası yakınlarında kamp kurarak beklediğini bildirdi.

Pathak, kadın güreşçilerin barikatları kırarak polisin direktiflerine uymadığını belirterek, "Yasayı ihlal ettiler ve bu sebeple gözaltına alındılar." dedi.

Gözaltına alınanlar arasında olimpiyat madalyası sahibi güreşçiler Bajrang Punia ve Sakshi Malik de bulunuyor.

2016'da Rio Olimpiyatlarında bronz madalya kazanan Malik, Twitter'dan yaptığı açıklamada, güreşçilerin gözaltına alınmasına ilişkin görüntüleri paylaşarak, "Şampiyonlarımıza böyle davranılıyor. Dünya bizi izliyor." ifadelerine yer verdi.

Singh'in tutuklanması için ocakta da gösteri düzenlenmişti

Ocak ayında, Singh ve diğer yetkililer hakkında soruşturma başlatılması için uluslararası medyada gündem olan bir gösteri düzenlenmişti.

Dünya şampiyonu güreşçi Vinesh Phogat, protestolar sürerken, 10 kadın güreşçinin Singh'in kendilerine de cinsel istismarda bulunduğunu itiraf ettiğini söylemişti. Phogat, Singh görevinden alınmadıkça güreşçilerin uluslararası turnuvalarda yarışmayacaklarını açıklamıştı.

Kadın güreşçiler, hakkındaki cinsel istismar iddiaları nedeniyle Hindistan Güreş Federasyonu Başkanı Singh'ın istifa etmesi ve tutuklanması talebiyle ellerinde mumlarla 23 Mayıs'ta Yeni Delhi'de yürüyüş yapmıştı.

Singh ise kadın güreşçilere yönelik cinsel istismar iddialarını reddediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.