İsrailli diplomatlar greve katıldı

İsrailli diplomatlar greve katıldı
İsrail'in Cenevre'deki BM misyonu da greve gittiğini duyurdu

İsviçre'deki İsrailli diplomatlar, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin yargı düzenlemesine karşı düzenlenen grevlere katılma kararı aldı.

İsviçre basınında yer alan habere göre, İsviçre'nin başkenti Bern'de bulunan İsrail Büyükelçiliği, bir sonraki duyuruya kadar kapatıldı.

İsrail'in Cenevre'de bulunan Birleşmiş Milletler misyonu da greve gittiğini duyurdu.

İsrail'deki en büyük işçi sendikası Hastadrut, diplomatik servisler de dahil olmak üzere hükümet çalışanlarına greve gitmeleri yönünde talimat vermişti.

İsviçre'deki diplomatların yanı sıra, Netanyahu hükümetinin yargı düzenlemesine karşı yapılan grevlere dünya genelindeki İsrail büyükelçilikleri ve konsolosluklarının da katıldığını bildirmişti.

Netanyahu, ülke çapında kitlesel protestolara ve grevlere neden olan yargı düzenlemesini ertelediğini duyurmuştu.

- Netanyahu'nun Savunma Bakanı'nı görevden alması ve protestolar

Netanyahu, yargı düzenlemesinin durdurulması çağrısı yapan, kendi partisi Likud’dan Savunma Bakanı Yoav Gallant'ı dün görevden almıştı.

Başbakan Netanyahu’nun Gallant'ı görevden alarak yargı düzenlemesi konusunda geri adım atmayacağı mesajını vermesi, yüz binlerce İsrailliyi sokaklara döktü ve ülkedeki siyasi krizi derinleştirdi.

- Netanyahu hükümetinin tartışmalı "yargı reformu"

Adalet Bakanı Yariv Levin, 5 Ocak'ta Yüksek Mahkemenin yetkilerini sınırlandıran ve iktidarın yargı atamalarında söz sahibi olmasını öngören bir "yargı reformu" planladıklarını duyurmuştu.

Ülke genelinde 13 haftadır on binlerce İsrailli hükümetin yargı düzenlemesine karşı kitlesel protestolar gerçekleştiriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.