KARATAY HAYVANAT BAHÇESİ’NE KUŞ EVİ

KARATAY HAYVANAT BAHÇESİ’NE KUŞ EVİ
Konya’nın ilk ve tek Hayvanat Bahçesi ve İç Anadolu Tedavi Rehabilitasyon Merkezi olan Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde yapımı tamamlanan Kuş ve Sürüngen Evi ziyarete açıldı.

Konya’nın ilk ve tek Hayvanat Bahçesi ve İç Anadolu Tedavi Rehabilitasyon Merkezi olan Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde yapımı tamamlanan Kuş ve Sürüngen Evi ziyarete açıldı. Üç bölümden oluşan Kuş ve Sürüngen Evi’nin birinci bölümünde tropikal kuşlar, ikinci bölümde hayvanat bahçesi müzesi, üçüncü bölümde sürüngenler bulunuyor.

Kuş ve Sürüngen Evi’nin tropikal kuşlar bölümünde Sarı Ara, Kırmızı Ara, Macaw Papağanları ve muhabbet kuşları; Hayvanat Bahçesi müzesinde tahnit (doldurulmuş) hayvanlar, çeşitli yumurtalar; Sürüngenler Bölümünde Boa yılanı, Mısır yılanı, iguana gibi hayvanlar yer alıyor. Karatay Şehir Parkı’nın yanında yer alan Hayvanat Bahçesi 72 türde 500’e yakın hayvana ev sahipliği yapıyor. Her gün yüzlerce kişinin ziyaret ettiği, çocuklara hayvan sevgisini aşılayarak, hayvanları yakından tanımalarına imkan sağlayan hayvanat bahçesi, hayvan severlerin doğada buldukları yaralı hayvanların tedavi edilmesi ve rehabilite olmaları için de hizmet veriyor. Tedavileri tamamlanan hayvanlar tekrar doğaya bırakılıyor.

karatay-hayvanat-bahcesine-yeni-eklenen-kus-evi-ziyaretcilerini-bekliyor-(7).jpg

 

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum