Kasaplardan vatandaşlara uyarı

Kasaplardan vatandaşlara uyarı
Kıymanın kilosunun 100 lira olduğu bu dönemde insanlara 45-50 liraya yemek kıyma diye tavuk taşlığı ve iç yağ satıldığını ifade eden kasaplar vatandaşları uyardı.

Kıymanın kilosunun 100 lira olduğu bu dönemde insanlara 45-50 liraya yemek kıyma diye tavuk taşlığı ve iç yağ satıldığını ifade eden kasaplar vatandaşları uyardı.

Kırmızı ve beyaz et ürünlerinde fiyatların arttığını, yeni bir zammın kapıda olduğunu söyleyen esnaflar, artışların en büyük nedeninin akaryakıt ve yem fiyatları olduğunu ifade etti. Fiyatların gün geçtikçe yükseldiğini, yükselmeye de devam edeceğini ifade eden Akpi Et çalışanı Kasap Mehmet Yılmaz, “Gıda sektöründe hizmet verdiğimiz için müşteri sayımızda bir düşüş yok ama kilo olarak et satış oranımız düştü. Önceden 2 kilo et alan sabit müşterimiz şuan 1 kilo alıyor. Kırmızı et fiyatları maalesef son bir buçuk ayda yaklaşık yüzde 40 arttı. Kuzu eti 75 liradan 110 liraya, kuşbaşı 80 liradan 115 liraya, kıyma 70 liradan 100 liraya çıktı. Karkas et 62 liradan 77 liraya yükseldi. Geçen hafta 6 lira, bu hafta da 6 lira zam geldi. Bu zamların en büyük nedeni akaryakıt ve yem fiyatları. Hayvan bakım ve lojistik maliyetler çok yüksek. Yemin çuvalı şuan 300 lira. Kuzu ihracatı da fiyatları etkiledi. Önümüz Ramazan olduğu için ete talep de fazla. Bu nedenle fiyatların da yakın zaman içerisinde düşeceğini beklemiyoruz. Aynı şey beyaz et için de geçerli. Havalar ısınmaya başladıkça balık sezonu biter, mangal sezonu başlar. Bu nedenle vatandaşlarımız Ukrayna-Rusya savaşı bitmedikçe ve akaryakıt fiyatları düşmedikçe yakın zamanda bir indirim beklemesin” dedi.

kasaplardan-1.jpg

SEKTÖRE ZARAR VERİYOR

Yemeklik kıyma adı altında tavuk taşlığı ve iç yağı karışımının satıldığını, bu ürünlerin sektöre çok büyük zararlar verdiğini söyleyen Ahmet Yılmaz, “Kıymanın kilosunun 100 lira olduğu bu dönemde insanlara 45-50 liraya yemek kıyma diye satıyorlar. Vatandaş da gidiyor bu ürünleri alıyor. Vatandaşlarımızı bu konuda uyarıyoruz. Kıyma diye aldığınız o ürünler et değil. 40-50 liraya kıyma mı olur. Gerçek esnaf zor durumda. Bu konudan gerçekten birçok kasap mustarip” diye konuştu.

kasaplardan-3.jpg

Kırmızı ve beyaz et fiyatları şu şekilde: Kuzu eti 110 lira. İşlenmiş kuzu pirzola 150 lira. Dana kuşbaşı 115 lira. Kıyma 100 lira. Bütün tavuğun kilosu 28 lira. Tavuk bonfile 41 lira. Tavuk but 27 lira. Tavuk kanat 38 lira. Tavuk pirzola 37 lira. (Mehmet Günnar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.